26 mei 2020

Marktupdate (16-6-2019): Bitcoin is naar boven uitgebroken, altcoins blijven achter

Bitcoin is afgelopen nacht naar boven uitgebroken. Daar waar we de afgelopen dagen in onze marktupdates al zaten te zinspelen op een scherpe ‘move‘, daar is het nu duidelijk geworden dat deze heeft plaats gevonden. 1 Bitcoin is inmiddels grofweg $9.250 waard, een stijging van een stevige 7% ten opzichte van 24 uur geleden. Altcoins blijven enigszins achter, waardoor Bitcoin zijn dominante positie weer wat verder versterkt.

Bitcoin

Bitcoin brak afgelopen nacht uit tot (ver) boven de $9.000. Het is voor het eerst sinds mei 2018 dat Bitcoin overtuigend door de grens van $9.000 heen is gegaan. De afgelopen weken hikte de waarde van BTC hier al wel tegen aan maar van een overtuigende doorbraak kwam het nog niet. Nu is dus de hoogste waarde van de afgelopen 14 maanden bereikt en het lijkt er zelfs op dat de grens van $10.000 dollar in zicht komt. Dit zou een gigantisch positieve ontwikkeling zijn voor de prijs van Bitcoin op korte en lange termijn.

Het zou definitief aangeven dat Bitcoin op de weg terug is, niet zozeer bij de crypto insiders maar vooral bij de mensen die in 2017 zijn ingestapt, dan wel nieuwe investeerders. Het doorbreken van deze grens, mocht het zover komen, zal ongetwijfeld gepaard gaan met veel volatiliteit. De verwachting is dat de komende weken een behoorlijke rollercoaster kunnen gaan worden.

Altcoins

Altcoins blijven nog steeds enigszins achter bij Bitcoin. De dominante positie van Bitcoin wordt steeds verder versterkt. Momenteel is de Bitcoin dominantie (het aandeel van Bitcoin’s marketcap ten opzichte van de rest van de markt) 57.4%. Altcoins komen dus niet echt mee als Bitcoin een stap zet, dit is over de afgelopen weken steeds weer gebleken. Bij de altcoins met (middel)-grote marketcap is bijna overal een vergelijkbaar patroon te zien. Er is sprake van een stijging, maar deze is niet zo sterk als de Bitcoin stijging.

eBoost

Deze coin en deze grafiek willen we jullie niet onthouden. eBoost, een coin die zich wil onderscheiden door er te zijn voor eSporters, is in de afgelopen 24 uur met 3500% gestegen. Wat hier precies aan ten grondslag ligt is niet helemaal duidelijk, wel is het zo dat het handelsvolume hilarisch laag ($4.500) ligt, waardoor je je af kan vragen wat hier voor vreemde praktijken aan de hand zijn.

De grafiek is in ieder te bizar om niet te posten.

eboost prijs

Een uiterst merkwaardig koersverloop

Share

One Ping

  1. Pingback: Marktupdate (16-6-2019): Bitcoin is naar boven uitgebroken, altcoins blijven achter – News Domain | Cryptocoin Start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange