18 januari 2020
update bitcoin

Marktupdate (17 juli 2019): Bitcoin zwaar onderuit

Het is weer eens chaos op de markt. Bitcoin en altcoins hebben de afgelopen 24 uur een flinke opdoffer te verduren gekregen. Bitcoin is momenteel $9700 waard en de totale cryptmarketcap is terug gevallen tot 265 miljard, het laagste niveau sinds in ruim een maand

Bitcoin

De grootste cryptocoin heeft het nogal zwaar op het moment. Daar waar we enkele weken geleden nog in volle vaart vooruit gingen richting de $14.000 daar is BTC op dit moment nog ‘maar’ $9.700 waard. Een terugslag van zo’n 30%. Desalniettemin lag dit wel in de lijn der verwachtingen.

Het was simpelweg niet realistisch om te verwachten dat Bitcoin snel door zou stoten richting de $15-20.000. Het is wel zaak voor BTC om belangrijke steunniveaus te ‘verdedigen’. Deze liggen volgens de meeste analisten rond de $9.300 en eventueel daarna rond de $8.800.

Altcoins

Altcoins doen het iets beter maar echt noemenswaardig is het niet. Wel zit er een relatief groot verschil tussen de verschillende coins. Litecoin stijgt vandaag bijvoorbeeld met liefst 12% terwijl een coin als Monero bijvoorbeeld maar 0,8% is gestegen ten opzichte van 24 uur geleden.

Het is voor de altcoins zaak om wat terrein te winnen ten opzichte van Bitcoin. De dominantie van BTC blijft op een ongekend hoog niveau staan (~65%).

One Ping

  1. Pingback: Marktupdate (17 juli 2019): Bitcoin zwaar onderuit – News Domain | Cryptocoin Start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *