26 mei 2020

Marktupdate (21-6-2019): Bitcoin schurkt tegen de $10.000 aan

In deze laatste marktupdate gaan we je alles vertellen over de situatie op de cryptomarkt van 21 juni 2019. Bitcoin schurkt tegen de $10.000 aan. Een zeer belangrijke psychologische grens die, mocht deze doorbroken worden, wel eens voor een periode van zeer veel volatiliteit kan gaan zorgen. Altcoins kunnen redelijk goed meekomen al moeten ze wel enigszins inleveren ten opzichte van Bitcoin.

Bitcoin

Zoals gezegd is Bitcoin bezig met een ‘push’ omhoog. Momenteel is 1 BTC ongeveer $9.870 waard en het heeft er alle schijn van dat de grootste en meest bekende cryptomunt op weg is naar de $10.000. Dat is een zeer belangrijke psychologische grens. Het doorbreken hiervan zal ongetwijfeld veel media aandacht tot gevolg hebben. Wat er eventueel daarna zal gebeuren is niet te voorspellen.

Het zou goed kunnen dat er een ouderwetse FOMO gaat losbarsten, die Bitcoin in mum van tijd richting de 13-15k kan laten doorstuwen. Het zal ook goed kunnen dat mensen de 10k grens zien als een mooi punt om eens wat winst te pakken, of juist om hun geleden verliezen (pratende over investeerders uit de periode eind 2017/begin 2018) te minimaliseren. De komende dagen zullen het gaan laten zien.

Ethereum

Ethereum, de op 1 na grootste digitale munt, is opnieuw bezig met het testen van de regio rond de $300. Dit zou voor Ethereum welhaast net zo’n big deal zijn als voor Bitcoin. De laatste keer dat ETH boven de 300 dollar uitkwam was in augustus 2018. Na die periode raakte Ethereum in een vrije val wat er voor zorgde dat ETH op een gegeven moment niet hoger kwam te staan dan $88.

De all-time high van Ethereum is overigens ~$1.300.

Vechain

Een coin die we ook weer eens willen bespreken is VeChain (VET). Deze coin is ondanks de gunstige ontwikkelingen op de markt toch bezig aan een uiterst teleurstellend 2019. Kijken we naar de grafiek waarin we de waarde van VET zien in BTC dan valt op dat VeChain het feitelijk gehalveerd is in waarde over de afgelopen 2 maanden (ten opzichte van BTC).

Sinds die ommekeer op de markt (omstreeks eind maart/begin april) heeft VeChain eigenlijk nauwelijks winst geboekt (in dollars) en dat is voor zo’n veelbelovende coin toch matig te noemen.

vechain daling

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange