15 augustus 2020

Marktupdate (22 augustus): Bitcoin zakt langzaam terug

In deze marktupdate gaan we kijken naar de ontwikkelingen op het gebied van de prijzen op de cryptomarkt. Er is de laatste 7 dagen sprake van een teneergeslagen tendens. Bitcoin is bijvoorbeeld (weer) onder de $10.000 gedoken en ook altcoins kunnen zich niet positief onderscheiden.

Bitcoin

Bitcoin is simpelweg niet in staat om opwaartse trends vast te houden op dit moment. Het is een feit dat er in de laatste weken (maanden?) steeds een poging is gedaan om de grens van grofweg 11-12k te doorbreken maar dit is nog immer niet gelukt.

Ook nu is de prijs weer even teruggevallen nadat de laatste poging strande rondom de $10.750.

Exemplarisch: de opwaartse lijn die zich tot 21 augustus aan het voltrekken was, heeft geen stand kunnen houden.

Altcoins

Altcoins hebben het nog steeds lastig. Ondanks (of misschien wel dankzij) het herhaaldelijk terugvallen van Bitcoin zijn er amper altcoins die hier van profiteren. Sterker nog, het is de vraag of altcoins uberhaupt nog wel ruimte voor groei hebben in de komende periode.

Eerder schreven we al een stukje over het zogeheten ‘alt season’ dat nu al anderhalf jaar in de maak schijnt te zijn. Wij krijgen steeds meer twijfels hierover. Is het nog wel realistisch om te denken dat alts flink zullen stijgen. Wij betwijfelen het.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo

Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

Actie: verhandel op Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *