28 februari 2020

Marktupdate (24 juni 2019): Bitcoin stabiliseert rond $11.000

Er is sprake van een periode van relatieve rust op de cryptmarkt. Deze komt na een periode van intense prijsbeweging. Bitcoin brak door de grens van $10.000 en stootte zelfs door richting de $11.200. Momenteel is de rust enigsins weder gekeerd.

Bitcoin

Bitcoin is goed bezig. Dat is nogal een understatement. Kijk maar eens naar onderstaande grafiek over de afgelopen 4 maanden. Te zien is dat na een periode van wekenlange stilte de prijs van Bitcoin vanaf ongeveer 1 april stevig is gaan stijgen.

Binnen een periode van grofweg 3 maanden is de Bitcoinprijs bijna verdrievoudigd. Afgelopen vrijdag werd voor het eerst in lange tijd de $10.000 grens overschreden. Dit gebeurde op een zeer overtuigende manier.

Binnen enkele uren na het doorbreken van de barrière ging de prijs al richting de $11.000. Rond dat niveau zijn we nu al een tijdje aan het schommelen. Bitcoin heeft een zeer belangrijke grens doorbroken en de verwachting is dat er nu een periode van enkele dagen/weken van relatieve rust aanbreken. Al weet je het in deze markt natuurlijk maar nooit.

bitcoin stijging

Begin april begint de stijging van de prijs van Bitcoin. Deze stijging is tot op heden nog steeds geen halt toegeroepen.

Ethereum

De op 1 na grootste coin, Ethereum, heeft het van alle altcoins over de afgelopen periode waarschijnlijk het beste gedaan. De smartcontracts cryptocoin is voor het eerst sinds lange tijd weer over de $300 heengekropen en dat biedt perspectief voor de toekomst.

Bitcoin dominantie

De Bitcoin dominantie, het aandeel dat de Bitcoin marketcap heeft ten opzichte van de totale marketcap, is stevig aan het groeien. Het lijkt er zelfs op dat dit dominantie niveau in de nabije toekomst de 60% weer kan gaan passeren. Iets dat voor het laatst het geval was in december 2017, op het hoogtepunt van de Bitcoin hype.

2 Pings & Trackbacks

  1. Pingback: Marktupdate (26 juni 2019): Bitcoin knalt door richting de $13.000 – News Domain | Cryptocoin Start

  2. Pingback: Marktupdate (26 juni 2019): Bitcoin knalt door richting de $13.000 - Dutch Crypto Talk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange