25 mei 2020

Marktupdate (26 juni 2019): Bitcoin knalt door richting de $13.000

Bitcoin blijft maar stijgen. De grootste en veruit de meest bekende cryptomunt heeft het de laatste weken (maanden) uitstekend gedaan maar is in de laatste week bezig aan een ongekende opmars. Momenteel is 1 Bitcoin ongeveer $12.600 waard. Een stijging van maar liefst 10% ten opzichte van 24 uur geleden.

Momentum houdt stand

Er is sprake van een zeer sterk opwaarts momentum op de cryptomarkt. Dit geldt voor altcoins maar natuurlijk vooral voor Bitcoin. Zoomen we bijvoorbeeld even uit dan zien we dat we nog geen maand geleden uitkwamen op een Bitcoinprijs van ongeveer $7.200. In iets meer dan een maand tijd is Bitcoin dus gestegen met ongeveer 75-80%(!).

bitcoin prijs

In de grafiek over het laatste jaar is zeer duidelijk de opwaartse trend van de laatste maanden waarneembaar.

Houdt de stijging stand?

Dat is momenteel lastig te zeggen. Als we puur naar de grafiek kijken en de markt volgen dan zou je zeggen dat er op een gegeven moment toch een periode gaat komen waarin Bitcoin wat gaat afkoelen en waarin wellicht ook altcoins de ruimte krijgen om wat terrein te winnen ten opzichte van Bitcoin. Aan de andere kant begint er nu wel sprake te zijn van FOMO, mensen willen niet dat ze de Bitcoinboot missen en dus zou het ook zomaar kunnen dat we nog even door kunnen gaan met deze parabolische beweging.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange