Marktupdate (5 juli 2019): Bitcoin consolideert rond de $11.200

Het is een bijzonder roerige week geweest op de Cryptomarkt. Als we kijken naar de situatie van een geleden dan valt op dat we niet heel veel zijn opgeschoten of terug gevallen. Kijken we echter naar het verloop van de koers over de afgelopen 7 dagen dan valt wel degelijk het verschil in waarde op. Daarnaast heeft Bitcoin wederom een stap gemaakt als het aankomt op dominantie. Deze is gestegen tot (ruim) boven de 60%.

Bitcoin

Bitcoin is op het moment redelijk stabiel. De prijs van de grootste virtuele munt is de afgelopen paar uur niet sterk gedaald of gestegen. Hoe anders was dat de afgelopen week. De onderstaande grafiek laat goed zien wat er gebeurd is. Diepe dalen en hoge pieken. Het was een volatiele week.

Bitcoin stijging
Een zeer grillige week. De prijs daalde tot onder de $10.000 maar vrij snel daarna stegen we ook weer terug tot boven de $11.000.

Altcoins

De Bitcoin dominantie ligt momenteel ver boven de 60%. Op het moment van schrijven is de dominantie (het aandeel van Bitcoin marketcap ten opzichte van de totale cryptomarketcap) zelfs 62.6%. Dit is het hoogste niveau sinds mei 2017 (!). Altcoins willen maar geen terrein winnen ten opzichte van Bitcoin. Is er sprake van een soort van kentering op de markt?

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

Actie: verhandel op Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *