Moment van de waarheid komt steeds dichterbij voor Bitcoin

Bitcoin en 10.000 dollar. Het blijft nog altijd een belangrijk verhaal. Feitelijk zou je kunnen zeggen dat het momentum op de gehele cryptomarkt voor een groot deel afhankelijk is van de vraag of BTC boven of onder de 10.000 dollar zit.

Kijk maar naar de afgelopen maanden. De langzame opwaartse trend die zich begin januari begon te ontvouwen eindigde bij 10.000 dollar. Op dat moment schreven wij een artikel dat zich afvroeg of het (opnieuw) doorbreken van deze grens een echte ‘bull run’ aankondigde. Dit blijkt een redelijk goede samenvatting van het ‘10.000 dollar verhaal’. Een constante factor blijft de hoop en verwachting dat een Bitcoin prijs die boven de 10K staat erop duidt dat we voor het eerst sinds jaren weer eens richting de 14-15K kunnen gaan testen. Een hoop die binnen de crypto community al leeft sinds 2017.

Telkens blijkt echter dat het hoge niveau niet vast gehouden kan worden. Dit kan nog het beste worden geïllustreerd in onderstaande grafiek. Hierin is te zien dat, vanaf grofweg september vorig jaar, 10.000 enorme weerstand oproept. Het prijsniveau wordt nooit lang vastgehouden en dikwijls loopt de BTC prijs flink terug na het bereiken van deze korstondige mijlpaal. Een duidelijk teken dat de markt nog niet klaar is voor een échte nieuwe bull run.

Bitcoin 10.000 wanneer stijging dalingBitcoin en 10.000 dollar, je zou er zo langzamerhand een boek over kunnen schrijven. Bron: Coinpaprika.com

Momenteel zijn we wederom aangekomen op een moment waarbij het een kwestie van tijd lijkt voordat we de 10.000 dollar weer eens gaan testen. Op het moment van schrijven is de BTC prijs ongeveer $9.750. Wat wel anders lijkt de afgelopen weken, is dat de prijs rond de $9.500 blijft hangen. Er is dus, ook na het doorbreken van de 10K grens, geen terugval geweest. Telkens weer kruipt de prijs na een tegenslag toch weer langzaam omhoog.

Dit lijkt een gunstig teken maar biedt natuurlijk geen enkele garantie. Zoals altijd blijft het afwachten wat de nieuwe test van 10K gaat betekenen. Voorlopig is het in elk geval weer een sprankje hoop aan de horizon. Zou het dan toch?

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals Bitcoin?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht