Mt. Gox’ BTC-Dump-Nieuws duwt Bitcoin verder omlaag

Eerder deze week werd bekend dat een advocaat die betrokken is bij het faillissement van Mt.Gox, de heer Nobuaki Kobayashi, de laatste maanden enkele malen een gigantische hoeveelheid Bitcoin heeft verkocht. Het gaat hierbij om hoeveelheden van ~35.000 BTC en 34.000 BCH (totaal een kleine half miljard dollar). Dit heeft naar alle waarschijnlijk 3 crashes aangewakkerd, of op zijn minst sterk beïnvloedt.

Nu bekend is dat Kobayashi nog zon 1,7 miljard dollar aan BTC in zijn beheer moet hebben, waarmee hij hetzelfde van plan is, reageert de markt stevig.

Wat is Mt. Gox?

Mt. Gox was in de periode 2010-2014 de grootste Bitcoin exchange ter wereld. 70% van alle BTC werd op Mt. Gox verhandeld. Na een hack die lang onopgemerkt bleef en waarbij in totaal maar liefst 850.000 Bitcoins werd buitgemaakt, ging het bedrijf failliet en kelderde de prijs van Bitcoin op epische wijze.

Er is nog steeds een grote hoeveelheid BTC in het bezit van de advocaat die de belangen van Mt. Gox behartigt en zijn doel is om deze om te zetten in liquide middelen om er zo schuldeisers mee te kunnen betalen.

De dump en de reactie van de markt

In de afgelopen maanden heeft deze man dus voor bijna een half miljard aan BTC en BCH verkocht. Dat dit op niet altijd op een al te tactische wijze is gebeurd blijkt wel uit onderstaande screenshot. Meer dan de helft van de BTC werd namelijk verkocht op 5 februari, enkele uren voordat de bodem van $6.000 werd bereikt. Dat bleek dus nogal een paniekerige verkoop te zijn geweest die er wel (mede) voor zorgde dat de prijs van BTC verder daalde.

Eigenlijk kun je dit zelfde zeggen over de andere verkoopmomenten in december en januari. Hierop volgde tweemaal een stevige prijsdaling. Of dit 1 op 1 te maken heeft met deze verkopen is niet met 100% zekerheid te zeggen maar het heeft er wel alle schijn van dat andere mensen op exchanges deze sells hebben gezien en er op hebben gereageerd.

In onderstaande screenshot is te zien hoe de markt aan het reageren is sinds deze berichtgeving naar buiten kwam.

btc mt gox sell off

De Mt Gox dump berichten, tesamen met de geruchten over een Binance hack, zorgen vanaf woensdag voor een flinke dip

Hoe nu verder?

De grote vraag is wat er nu gaat gebeuren met de resterende BTC, die ook in liquide middelen om moeten worden gezet. Het is gebruikelijker voor zulke grote hoeveelheden aan in en verkoop om deze op een zogeheten Over The Counter manier aan te pakken. Dit wil zeggen dat er niet op een exchange gehandeld wordt maar op een directe (wallet naar wallet) manier. Dit is bij de vorige verkopen niet het geval geweest.

Het geeft wel te denken dat dit soort verkopen de markt zo sterk lijken te hebben beïnvloedt en dat is nu ook precies de reden dat de markt aan het tanken is geslagen. Wat de strategie van Kobayashi gaat zijn is nog niet bekend maar we houden het zeker in de gaten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht