Niets lijkt nieuwe Bitcoin records in de weg te staan

Een Bitcoin stijging is uiteraard niets nieuws. Een aanstaande Bitcoin All Time High waarde die verbroken gaat worden is echter nog altijd spectaculair. Op het moment van schrijven is BTC nog slechts 3% verwijderd van de recordwaarde die in april van dit jaar werd neergezet (ruim 64.000 dollar).

Met het nieuwe momentum, onder andere aangewakkerd door het langverwachte ETF-nieuws, en het besef dat deze bullrun dus inderdaad niet vergelijkbaar is met die van 2017 lijkt het een kwestie van tijd voor het oude record wordt verbroken.

bitcoin ath wanneer

Een overzicht van de Bitcoinprijs in dollars van het afgelopen jaar. Als je de grafiek nuchter bekijkt kun je bijna niet anders stellen dan dat er nieuwe recordwaardes gaan worden bereikt binnen niet al te afzienbare tijd.

Het is mooi om even stil te staan bij deze ontwikkeling. Voor velen was de vrees in het voorjaar van 2021 dat de huidige bullrun kort maar krachtig was. Deze vrees lijkt dus ongegrond. Het is daarnaast extra positief, tenminste voor ‘Bitcoin Maximalisten’ dat het dit keer zo is dat BTC daadwerkelijk de dans leidt. Altcoins hebben momenteel relatief weinig in te brengen en dat is zeker in deze huidige bull run wel eens anders geweest.

Mocht BTC inderdaad over het oude record heen denderen dan komen we uit in de zogeheten ‘price discovery fase’. Dat wil zoiets zeggen als een periode waarin nieuwe Bitcoin waardes gevonden moeten gaan worden. Dit is vrijwel altijd een enorm volatiele periode geweest waarin de prijzen van cryptovaluta binnen de kortste keren enorm kunnen dalen of stijgen.

Hou je investeringen dus goed in de gaten, het zou wel eens een roerig 4e kwartaal kunnen gaan worden.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht