25 mei 2020

Bitcoin onderweg naar 6800 dollar en beyond?

De Bitcoinprijs lijkt onderweg naar de 6800 dollar. Aan het einde van de middag werd al heel even getest op dit belangrijke ‘weerstands niveau’ maar er is helaas nog geen sprake van een nieuwe uitbraak. Diverse technische analisten verwachten dat als BTC eenmaal door de 6800 dollar heen is dat er ruimte is voor nog een behoorlijke dosis groei.

bitcoin prijs

In deze grafiek is te zien hoe de prijs langzaam op is gelopen tot aan de 6.800 dollar. Helaas is daar vooralsnog niet doorheen gebroken maar de verwachting is dat er op z’n minst nog een paar keer getest gaat worden op dat niveau.

Waar wordt deze recente prijsstijging door veroorzaakt?

Uiteraard is het nooit met volledige zekerheid te zeggen waar een stijging of daling door wordt veroorzaakt. Meestal is er echter wel een soort katalysator voor dit soort ontwikkelingen te vinden. De Bitcoinprijs steeg gisteren in enkele uren met ~6%. Volgens velen heeft dit vooral te maken gehad met nieuws rondom vermogensbeheerder BlackRock. Dit is de grootste speler op de vermogensbeheer markt met een geschat beheerd vermogen van ruim 6000 miljard dollar.

Gisteren werd bekend dat BlackRock een werkgroep in het leven heeft geroepen om ervoor te zorgen dat het bedrijf zijn graantje mee kan plukken de snel groeiende cryptomarkt.

Dit nieuws is zeker niet opzichzelfstaand. In een ander artikel gaven we al aan dat eigenlijk sinds het begin van 2018 er steeds meer grote, dikwijls antieke, financiële instellingen zijn die hebben uitgesproken dat Bitcoin en crypto meer zijn dan een hype en dat ze er dan ook wel degelijk mee aan de slag willen gaan.

** update **

Inmiddels is wel duidelijk welke kant we zijn opgegaan.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange