Ongehoord maar waar: Bitcoin is $30.000 waard

We beginnen het nieuwe jaar met (wederom) een record. Bitcoin is op het moment van schrijven $30.700 waard. Daar waar we een paar dagen geleden nog een artikel plaatsen over de opmars van BTC richting de 30K hadden we eigenlijk niet verwacht dat het zo hard zou gaan.

Er lijkt de afgelopen tijd amper tijd aanwezig te zijn om even bij te komen van al het positieve prijsgeweld. De BTC-trein dendert maar door. Pakken we de grafiek van de afgelopen 3.5 jaar bij dan zien we meteen hoe ver Bitcoin inmiddels alweer verwijderd is van de 20.000 dollar grens.

bitcoin 30k

Het (wederom) doorbreken van de 20K grens ligt nog maar een paar weken achter ons, toch is de waarde van Bitcoin sindsdien alweer met 50% gestegen. 

De stijgingen volgen elkaar in rap tempo op. Zo snel zelfs dat we ons nu gaan afvragen of de top in zicht is gekomen. Ondanks dat wij een bijzonder positief 2021 voor Bitcoin verwachten is het natuurlijk niet zo dat de bomen nu ineens tot in de hemel blijven rijken.

De kans op een aanzienlijke terugval (20%+) neemt toe naarmate de prijs van de grootste cryptomunt parabolisch stijgt. Dat is iets om rekening mee te houden, zeker voor mensen die nu overwegen om in te stappen.

Kijken we naar de geschiedenis van BTC dan is het bijna met zekerheid vast te stellen dat een flinke  correctie aanstaande is. Alleen is het ook zo dat het moment hiervan lastig voorspeld kan worden. Het zou best kunnen dat we vanaf hier naar de 35K kunnen gaan kijken en pas dan een pas op de plaats gaan maken.

Als we de consensus moeten geloven dan is dat het meest aannemelijke scenario. We houden het zoals altijd in de gaten.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals Bitcoin?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht