22 oktober 2020

Prijsverwachting Bitcoin (BTC) 2019 – wat gaat de koers doen?

2018 was niet bepaald het meest florissante jaar voor Bitcoin en crypto in z’n algemeen. Nieuwe hoogtes zijn nog niet bereikt en na een vrije val in de eerste maanden is de koers nu al maanden aan het consolideren rondom de 6-8000 Amerikaanse dollars. De vraag is nu: wat gaat de prijs van Bitcoin doen in 2019? Wat is onze verwachting voor de koers in het nieuwe jaar?

Wat is Bitcoin en wat is onze prijsverwachting?

Mocht je wat meer informatie willen hebben over wat digitaal geld is, hoe de blockchain werkt en waarom BTC zo revolutionair is dan kunnen we je deze post van harte aan bevelen.

Onze voorspelling voor de verwachte koers van Bitcoin in 2019

We moeten direct toegeven dat 2018 niet geworden is wat we ervan verwacht hadden en tegelijkertijd ook niet wat we gehoopt hadden qua prijs ontwikkeling. Dat wil niet zeggen dat er niets gebeurd is op de markt.

2 factoren zorgen ervoor dat we positief zijn voor het nieuwe ‘BTC-jaar’:

1. Bitcoin heeft zich sterk ontwikkeld, zowel intern als extern. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van het lightning network en het nu wijd verspreide SegWit. Dit heeft ervoor gezorgd dat transacties momenteel niet alleen sneller maar vooral ook veel goedkoper zijn dan in 2017.

Extern gezien zijn er allerlei zaken aan te wijzen die erop duiden dat het in 2019 veel makkelijker gaat worden voor financiële instellingen en ‘institutionele beleggers’ om Bitcoin te kopen. Denk bijvoorbeeld aan de introductie van Bakkt. Daarnaast is de kans zeer groot dat er in 2019 een Bitcoin ETF zal gaan zijn.

2. Daarnaast is de prijs niet zo sterk gedaald als die van vele andere coins. De prijs van Bitcoin is niet verder gedaald dan $6000. Dit wil zeggen dat er genoeg support is voor BTC en dat de grootste digitale munt nog steeds heel veel waard is, zelfs nadat de interesse in crypto tot een dieptepunt is gedaald in 2018.

Deze 2 zaken zorgen ervoor dat wij denken dat de prijs weer zal gaan stijgen in 2019.

prijsverwachting bitcoin 2019

Onze verwachte prijs van Bitcoin in 2019: $35.500,-

– Wat denken jullie? Laat in de comments achter wat jullie verwachten van de prijs van Bitcoin in 2019! Uiteraard weet helemaal niemand zeker hoe de markt zich gaat ontwikkelen, maar speculeren is altijd interessant. We willen nogmaals benadrukken dat dit slechts een persoonlijke mening is, en in deze post vind je dus absoluut geen beleggingsadvies –

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht