26 mei 2020

Mysterieus: 190 miljoen dollar aan cryptovaluta voor altijd verloren?

Er heeft ons vandaag een wel erg mysterieus bericht uit Canada bereikt. De eigenaar van de relatief onbekende crypto-exchange QuadrigaCX is onlangs overleden op 30 jarige leeftijd en hij was blijkbaar de enige die toegang had tot de cold-storage van de exchange. Het gevolg? Er bestaat een kans dat 190 miljoen dollar aan cryptovaluta van klanten verloren is gegaan.

De eigenaar heet Gerald Cotten, was 30 jaar oud en is overleden aan de gevolgen van de ziekte van Crohn terwijl hij op reis was in India om mee te helpen aan het openen van een weeshuis.

Naar het schijnt was hij de enige in het hele bedrijf die toegang had tot de cold-storage en dus bestaat de kans dat er vele miljoenen verloren zijn gegaan. Het verhaal is haast te bizar om waar te zijn en dus onstaan op fora meteen discussies over de echtheid van het verhaal.

Wij gaan hier voor een groot deel in mee. Hoe kan het zijn dat een bedrijf dat vele miljoenen beheert de toegang tot die assets toespeelt aan 1 persoon die ook nog eens een ziekte onder de leden heeft. Sommige mensen suggeren zelfs dat Cotten zijn eigen dood in scene heeft gezet zodat hij er vandoor kon gaan met 190 miljoen dollar. Een wel heel bizarre exit-scam.

Hoe dan ook, het lijkt er niet op dat de situatie op korte termijn gaat worden opgelost. Op de site van de exchange staat tegenwoordig het volgende te lezen:

For the past weeks, we have worked extensively to address our liquidity issues, which include attempting to locate and secure our very significant cryptocurrency reserves held in cold wallets, and that are required to satisfy customer cryptocurrency balances on deposit, as well as sourcing a financial institution to accept the bank drafts that are to be transferred to us. Unfortunately, these efforts have not been successful. Further updates will be issued after the hearing

Zonder al te negatief te klinken, dat klinkt niet echt hoopvol voor de klanten en deze uiten zich dan ook massaal op social media:

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange