SEC wijst wederom een rits aan ETF-voorstellen af

De Amerikaanse SEC heeft wederom een 9-tal Bitcoin ETF-voorstellen afgewezen. Dit is te lezen in een statement op de website van de Amerikaanse financiële waakhond. In de 33 pagina’s tellende afwijzing staat voornamelijk te lezen dat de SEC zich zorgen maakt over manipulatie van de Bitcoin prijs.

De ETF-voorstellen voldoen volgens de SEC allemaal niet aan de normen die het financiële orgaan erop nahoudt. Eerder strandde overigens ook het Winklevoss Twins ETF-voorstel al (tot tweemaal toe zelfs).

De meeste hoop lijkt vooralsnog gevestigd op het ETF-voorstel van de CBOE. Hierover wordt op 30 september uitspraak gedaan door de SEC. Uitstel van deze beslissing werd recentelijk nog opgevolgd door een behoorlijk drastische dip in de prijzen van diverse grote cryptovaluta.

ETF hangt in de lucht en domineert sentiment rondom crypto

Het gonst nu al weken (maanden?) van de geruchten rondom een Bitcoin ETF. In eerdere posts hebben we al aangegeven wat de eventuele voordelen zouden zijn van het toestaan van zo’n ETF voor de prijs en de adoptie van Bitcoin.

Volgens veel analisten is het toestaan van een ETF het duwtje in de juiste richting dat Bitcoin en crypto momenteel zo goed kunnen gebruiken op weg naar een nieuwe hoogtes.

Het is in die zin wel opvallend dat de markt nauwelijks heeft gereageerd op deze meest recente afwijzing van de SEC. De prijs van Bitcoin is wel met enkele procentpunten naar beneden gegaan maar dit valt niet 1,2,3 te correleren aan de uitspraak van de SEC.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht