Bitcoin stabiliseert rond de 7000$ ondanks goed nieuws-show

De terugval die Bitcoin doormaakt lijkt voorlopig op te houden bij de 7000$. Dit betekent dat de waarde van ‘s-werelds grootste en meest bekende cryptomunt met een kleine 18% is teruggelopen ten opzichte een ruime week geleden, toen BTC de 8500$ aantikte.

Precies op het hoogste punt van de afgelopen maanden kwam in het nieuws dat de SEC het Bitcoin ETF voorstel van de Winklevoss twins had afgewezen. Dit zorgde er naar alle waarschijnlijkheid voor dat het vertrouwen in het toestaan van andere ETFs (met name van de CBOE) toch een deuk heeft opgelopen.

bitcoin daling
De stijging heeft geen stand kunnen houden. Momenteel balanceren we al ruim 24 uur rond de 7000$. Bron: coinmarketcap

Daling vindt plaats ondanks goed nieuws-show

Het is enigszins opmerkelijk dat de daling juist heeft plaatsgevonden in de afgelopen paar dagen. Afgelopen vrijdag kwam namelijk naar buiten dat de eigenaar van (onder andere) de New York Stock Exchange een nieuwe exchange gaat opzetten, genaamd Bakkt. Deze exchange gaat vanaf november haar deuren openen.

Dit is opzichzelf al een erg interessant bericht. Het geeft nog maar eens aan hoe het sentiment rondom Bitcoin en crypto aan het veranderen is bij grote (financiële) instellingen. De eigenaar van de grootste aandelenbeurs ter wereld gaat zich inzetten voor de adoptie van cryptocurrency. Dit is een enorme stap voorwaards.

Hier komt nog bij dat het initiatief gesteund word door Microsoft en Starbucks. Zo gaat laatstgenoemde aan de slag met ‘toepassingen voor klanten om hun digitale middelen om te zetten in dollars voor gebruik bij Starbucks’. Hoe ze dit proces willen gaan vormgeven is nog niet helemaal duidelijk maar het zou dus zomaar kunnen dat je binnen niet al te afzienbare tijd kan gaan betalen met Bitcoin bij Starbucks.

Volgens vele crypto-experts en volgers is het redelijk vreemd dat dit goede nieuws niet heeft geresulteerd in een koersstijging. Het geeft ook naar onze mening nogmaals aan dat we qua adoptie en fundamentals in 2018 eigenlijk enorme stappen hebben gezet. Het lijkt een kwestie van tijd voordat dit ook in de prijs terug te zien zal zijn.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *