Steam verwijdert grillige Bitcoin als betaaloptie

Steam, het grootste gaming platform van de PC en verreweg de grootste aanbieder van games op de PC, heeft ervoor gekozen de Bitcoin niet langer als betaalmiddel te gebruiken.

In een blogpost vertelt het Steam Team aan de community dat ze de grilligheid van de Bitcoin niet kunnen rijmen met het aankopen van games. Daarnaast worden de hoge fee’s die moeten worden betaald voor de transacties genoemd als redenen voor het afschaffen van de grootste cryptomunt als betaalmiddel.

“De koers van de Bitcoin is altijd al volatiel geweest, maar de laatste maanden is het dusdanig extreem geworden dat het problematisch wordt voor onze klanten” bron: het Steam Team

Zo kon het voorkomen dat een game tijdens het aankoop proces duurder of goedkoper werd. Hier speelde Steam dan weer op in door de prijs te verhogen of te verlagen. Deze mechaniek was simpelweg niet efficiënt.

Het team geeft aan dat ze de ontwikkeling van Bitcoin in de gaten gaan houden, en ze sluiten niet uit dat het in de toekomst weer als betaalmiddel gaat worden gebruikt voor het platform.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht