Tesla investeert miljarden in Bitcoin, koers vestigt nieuw record

Het kan niet op voor Bitcoin. Nadat Elon Musk vorige week de prijs van BTC al even uit het slop trok door zijn Twitter biografie aan te passen, is nu naar buiten gekomen dat Tesla anderhalf miljard dollar in Bitcoin heeft geïnvesteerd. Niet alleen dat, het bedrijf gaat ook op korte termijn BTC als betaalmiddel accepteren.

De koers knalde al snel door de 40.000 dollar grens heen. Er was zelfs even sprake van heuse paniek op de markt. Binance, ‘s-werelds grootste exchange, was zelfs een half uur nauwelijks bereikbaar. Reden hiervoor? Een enorme vraag naar Bitcoin, wat op zijn beurt natuurlijk weer een prijsstijging met zich mee heeft gebracht.

Nieuwe records

bitcoin record 44k koers

Bitcoingrafiek over het laatste jaar. Het is zeer duidelijk te zien dat BTC na het vorige record (begin januari ’21) even tijd nodig heeft gehad om op adem te komen.Het was alweer even geleden maar de koers van Bitcoin heeft vandaag weer een record weten te vestigen. Na het Tesla nieuws klom de waarde van BTC zo explosief dat 1 Bitcoin zelfs even meer dan $44.000 waard was. Ongehoord.

De sky lijkt voor vandaag even de limiet voor de grootste cryptomunt want dit is natuurlijk buitengewoon positief nieuws. Tesla is een van de meest toonaangevende bedrijven ter wereld en lijkt dus voor te sorteren op de algehele adoptie van Bitcoin.

Niet alleen als betaalmiddel maar met name dus ook als opslagmiddel van waarde. Elon Musk heeft het in dit soort gevallen vrijwel altijd bij het rechte eind, de man is immers een van de grootste visionairs van zijn generatie. Het is dan ook niet onlogisch dat de prijs van Bitcoin aan het stijgen is.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals BTC?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht