Winklevoss broers: Bitcoin kan nog 20 keer over de kop

De Winklevoss broers, bekend van hun betrokkenheid bij de oprichting van Facebook en recentelijk nog bekender doordat ze de ‘eerste Bitcoin miljardairs‘ werden, denken dat de Bitcoin nog wel even door gaat met zijn waardestijging.

In gesprek met Fox Business leggen de broers uit dat ze Bitcoin nog steeds zien als goud 2.0:

““If you look at the characteristics and properties of gold, like scarcibility, portability, visibility, fungibility, bitcoin equals or surpasses gold.”

De tweeling ziet Bitcoin dus echt als een opslagmiddel van waarde. Iets waar goud zo om bekend staat.

De totale marktkapitalisatie van goud is momenteel grofweg $6 triljoen. Bitcoin staat rond de $300 miljard. Als je dus echt gelooft dat Bitcoin het nieuwe goud is, dan is het rekensommetje vrij eenvoudig en kom je uit op een waardestijging van zo’n 20 keer de huidige waarde.

Het lijkt misschien een erg overdreven claim maar als je je bedenkt dat de Bitcoin alleen al dit jaar 20 keer meer waard is geworden, en je telt daarbij op hoe breed de digitale valuta nu al gedragen wordt, dan is de aanname van de Winklevoss broertjes misschien niet eens zo extreem.

Het hele interview is te bekijken op de site van Fox.

1 Bitcoin voor $400.000? Wij zeggen kom maar op!

 

Ledger Nano S - The secure hardware wallet
De veiligste manier om je Bitcoin op te slaan is met de Ledger Nano S hardware wallet

Écht weten hoe Bitcoin werkt? Wij bevelen het bovenstaande boek, Mastering Bitcoin, van harte aan. Geschreven door de meest inspirerende Bitcoin aanhanger van de wereld.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *