Flinke verliezen op de cryptomarkt, Bitcoin duikt ver onder de $8.000

Het loopt niet bepaald lekker op de cryptomarkt de laatste dagen. Daar waar er gisteren nog gehoopt werd dat Bitcoin support zou vinden omstreeks de 7800-8000 dollar daar blijkt nu dat dit zeker niet het geval is. De BTC prijs is momenteel zelfs op het laagste punt van de afgelopen 1.5 maand uitgekomen: ~7500 dollar.

Als gevolg van de Bitcoin prijsdaling is ook de rest van de markt beland in de rode cijfers. Met uitzondering van Monero noteren alle coins in de top 20 op coinmarketcap verlies in de dubbele rode cijfers. Zoals zo vaak als er sprake is van een stevige Bitcoindaling is het ook nu weer duidelijk dat altcoins sneller zakken dan BTC.

Het gevolg hiervan is dat de dominantie van Bitcoin weer richting de 40% is gegaan, een niveau waarop het al ruim een maand niet meer heeft gestaan.

bitcoin prijs daling
In de 7-daagse grafiek is goed te zien dat de koers op zondag nog naar boven uitbrak. Dat deze opleving maar van korte duur was blijkt wel uit de redelijke scherpe daling die hierop volgde. Bron: coinmarketcap

Volgens technische analisten ligt het volgende supportlevel rond de 7300-7400 dollar en de verwachting is dan ook dat de koers op de korte termijn rond dit level zal blijven hangen.

Waar wordt dit alles door veroorzaakt?

Er is momenteel niet echt 1 duidelijke reden aan te halen voor de verliezen. Wel is het zo dat er enkele negatieve berichten de ronde hebben gedaan, onder andere over een (nieuwe) verkoop van Mt. Gox Bitcoins, en het onderzoek naar de Koreaanse exchange Upbit, deze zou zijn financiële zaken niet op orde hebben maar dit is inmiddels al wel weer ontkracht.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *