25 mei 2020

Verwachtingen voor Bitcoin en cryptovaluta richting 2019

Nu we inmiddels alweer over de helft van 2018 zijn leek het ons een goed idee om enerzijds de balans op te maken en anderzijds vooruit te blikken op de tweede helft van 2018 en het begin van 2019. Hoe staat Bitcoin en cryptovaluta ervoor in de zomer van 2018 en wat kunnen we verwachten voor wat betreft het aankomende half jaar? Dat de cryptohype inmiddels is gaan liggen is overduidelijk maar de ‘fundamentals’ van Bitcoin zijn sterker dan ooit.

Gaan we in 2018 nog nieuwe recordwaardes aantikken of blijven we toch nog even zijwaarts en neerwaarts bewegen? Uiteraard is dit artikel slechts een persoonlijke mening. Niemand kan met zekerheid zeggen wat de koers gaat doen ook al zijn ze een Blockchain of Bitcoin expert.

Niemand had in 2017 verwacht dat BTC naar de 20k zou gaan en waarschijnlijk hadden ook maar weinig mensen verwacht dat de huidige neerwaartse tendens zo lang aan zou houden.

Wat is er tot nu toe allemaal gebeurd?

Aan het begin van 2018 zaten we nog midden in de cryptogekte die ergens rondom november-december 2017 was gestart. Crypto was dagelijks in het nieuws, praktisch alle altcoins schoten omhoog en waarschijnlijk wist zelfs je moeder wat de koers van de Bitcoin aan het doen was.

En toen kwam de correctie, en de daaropvolgende correctie en de daar weer op volgende correctie. Objectief beschouwend kun je stellen dat we eigenlijk sinds midden-januari in een neerwaartse spiraal zitten. Een spiraal waar we nog steeds niet uit zijn geraakt.

bitcoin eerste helft 2018

In de grafiek is duidelijk het geleidelijke negatieve verloop van de prijs van Bitcoin te zien. Kijk ook naar het teruglopende volume (de staafdiagram onder de grafiek). Bron: coinmarketcap.com

Wat mogen we verwachten? Gaan we nog nieuwe recordwaardes aantikken in 2018?

Inmiddels is het vertrouwen in crypto wel degelijk behoorlijk afgezwakt maar eigenlijk geldt dit vooral voor de honderden (duizenden?) altcoins. Aan het begin van het jaar leken er elke dag wel meerdere nieuwe, veelbelovende coins op te poppen. De een nog met nog mooiere beloftes dan de ander.

Tegenwoordig proef je toch meer een soort scepsis. Blockchain is veelbelovend maar niet ieder bedrijf of industrie heeft er baat bij. Is een privacy coin echt miljarden dollars waard? En waarom is een grap als Dogecoin nog steeds relevant als de industrie zichzelf serieus wil nemen.

Tesamen met deze vernieuwde scepsis rondom altcoins is het vertrouwen en sentiment rondom Bitcoin naar onze mening juist positief gekeerd. Uiteraard heerst er bij traditionele spelers nog steeds twijfel maar het lijkt er ook steeds meer op dat zowel antieke financiële instellingen als de early adaptors het erover eens zijn dat Bitcoin ‘here to stay is’.

Bitcoin is inmiddels zo vertrouwd, bekend en daarnaast nog steeds enorm solide. Tel daar nog eens bij op dat het tegenwoordig enorm goedkoop is om Bitcoin te versturen. Bovendien maakt het lightning netwerk een opmars door. De capaciteit van deze laag bovenop de blockchain (die het mogelijk maakt om supersnel en goedkoop BTC te verzenden) groeit met de dag.

Wij verwachten nog steeds grote dingen van Bitcoin in 2018 en eerlijk gezegd denken wij dat de kans groot is dat we alsnog nieuwe hoogtes gaan bereiken, zelfs dit jaar nog. Veruit de meeste mensen die hebben geïnvesteerd in crypto geloven het meest in Bitcoin.

Bitcoin is op het moment ondergewaardeerd daar waar de meeste altcoins eigenlijk nog steeds overgewaardeerd zijn. Er is geen enkele andere coin met hetzelfde bereik, potentieel en momentum als Bitcoin. Tel daarbij het relatief kleine aanbod en het enorme aantal bezitters (en dus promotors) van BTC op en je hebt een recept voor meer groei.

Als je gelooft in de techniek en het lange termijn potentieel van Bitcoin dan betekenen de huidige waarden (tussen de 6 en 7000 dollar) mooie instapmomenten.

Overigens wil dit alles niet zeggen dat de markt ineens sprongen voorwaarts gaat maken. De kans is nog steeds aanwezig dat we nog enkele maanden in de huidige neerwaartse spiraal blijven zitten. Toch geloven wij erin dat het op enig moment om kan gaan draaien en dat Bitcoin op dat moment de boventoon zal gaan voeren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange