Waar kun je Bitcoin kopen? En wat is de beste Bitcoin wallet?

Bitcoin is veruit de meest bekende cryptovaluta. Het is de ‘OG’ crypto. Bitcoin is het eerste digitale betaalmiddel dat werd uitgevonden door Satoshi Nakamoto in 2009. Waar kun je Bitcoin kopen? En wat is de beste Bitcoin wallet? Dat leggen we je allemaal uit in dit artikel.

Als je wat meer informatie wilt over wat Bitcoin precies is en hoe het werkt, dan kunnen we je dit aparte artikel daarover aanbevelen.

Wat is de beste Bitcoin wallet?

Als je de mogelijkheid hebt zullen we er altijd voor opteren om je cryptovaluta in eigen beheer te nemen. Crypto aanbieders en zeker ook exchanges zijn nu eenmaal een makkelijker doelwit voor eventuele hackers.

Er zijn in de afgelopen jaren al vaak exchanges gehacktGebruik exchanges alleen om op te handelen, niet voor opslag.beste bitcoin btc wallet

Er zijn diverse mogelijkheden als we kijken naar Bitcoin wallets. Je kunt kiezen voor een hardware wallet zoals de Nano S. Dit is de veiligste manier van opslag maar dit is helaas ook wel behoorlijk duur (ongeveer 100€). Wel is het apparaatje erg makkelijk in gebruik.

Daarnaast heb je de keuze uit online wallets, software wallets en paper wallets.

Online wallets zijn feitelijk gewoon websites die je via een interface de mogelijkheid bieden te communiceren met de blockchain. Je kunt hierbij dus eigenlijk overal ter wereld (als je internet hebt) bij je coins. Deze sites slaan dus voor jou je private keys op en zijn hierdoor iets minder veilig. Je logt eigenlijk gewoon in met je gebruikersnaam en wachtwoord. Blockchain.info is een goed voorbeeld van een online wallet service.

Software wallets zijn een oplossing waarbij je (in de meeste gevallen) je coins offline opslaat. Het voordeel is dat je in tegenstelling tot bij een online wallet in het geval van een hack nog steeds toegang hebt tot je coins. Het nadeel is dat je wel zélf voor je beveiliging moet zorgen. Je kunt nog immers nog steeds zelf gehackt worden. Wij vinden Exodus een van de betere offline wallet oplossingen. Het ondersteunt BTC, ETH en LTC en heeft veiligheid enorm hoog in het vaandel staan.

De veiligste, maar ook de minst efficiënte oplossing is het gebruik van een paper wallet. Dit is eigenlijk niets meer dan een uitgeprint adres en privatekey. Hierdoor heb je je coins dus ten alle tijde offline staan en kun je niet gehackt worden. Het nadeel hiervan is dat je zo’n papiertje kwijt kan raken en je kunt natuurlijk niet makkelijk BTC versturen of ontvangen als je je adres alleen maar fysiek op een vel papier hebt staan.

Als het gaat om gebruiksgemak en veiligheid dan zouden wij het gebruik van een Ledger Nano S (of andere hardware wallet) aanbevelen.

Als het gaat om een laagdrempelige, veilige optie dan zouden wij kiezen voor een software wallet zoals bijvoorbeeld Exodus.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo

Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

Actie: verhandel op Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht