Waarom Bitcoin en Crypto een geweldig 2019 gaan hebben: 10 redenen

Veel mensen beginnen zich af te vragen of we momenteel het begin van een zogeheten bullrun zien. Na een zeer matig 2018 is Bitcoin 2019 goed begonnen en het lijkt erop dat er wat solide redenen zijn aan te wijzen die erop duiden dat we in 2019 wel eens een geweldig jaar voor Bitcoin en crypto zou kunnen worden.

Hier zijn er 10.

Hou er bij het lezen van dit artikel natuurlijk wel rekening mee dat het uitbreken van een crypto bull run natuurlijk geen zekerheidje is, het blijft immers koffie dik kijken.

1 – Altcoins zijn nog steeds levend en vinden ook steeds vaker en sneller de weg omhoog, Bitcoin is niet de enige speler

Crypto-succes valt of staat met Bitcoin, tot op bepaalde hoogte. Iedereen weet dat Bitcoin verreweg de meest bekende en belangrijkste cryptomunt is. Er zijn zelfs veel mensen die beweren dat Bitcoin strijdt met andere cryptomunten als het aankomt op bestaansrecht.

Het is echter zo dat andere cryptomunten juist ook de bekendheid en interesse in crypto doen aanwakkeren juist doordat ze anders en kleiner zijn, juist doordat ze zoveel harder zakken en stijgen.

Kijken we bijvoorbeeld naar EOS, Ethereum en Ripple (de grootste altcoins op dit moment) dan zien we dat deze sinds de start van 2019 enorm zijn toegenomen in waarde. Er blijft nog steeds fiat-geld richting crypto vloeien en dat wordt toch ook in grote mate veroorzaakt door altcoins en hun grotere volatiliteit.

De meeste mensen zullen ook in 2019 nog steeds vanwege het geld in crypto stappen.

2 – Institutioneel geld gaat in 2019 eindelijk echt zijn intrede doen

Er wordt al welhaast jaren over gesproken: institutional money, oftewel geld dat richting cryptovaluta moet stromen vanuit grote instituties zoals bijvoorbeeld banken, investeringsmaatschappijen, pensioenfondsen en beurzen.

crypto institutional money

In 2019 gaat ‘institutional money’ eindelijk zijn intrede doen

Dit is het grote geld dat in feite aan de zijkant staat op dit moment. In 2019 gaat dit veranderen. Niet alleen is de kans aanwezig op het goedkeuren van een Bitcoin ETF maar ook de onderstaande platformen en initiatieven gaan ervoor zorgen dat we in 2019 steeds meer ‘oud geld’ richting crypto zullen zien gaan.

Bakkt

Bakkt is waarschijnlijk een van de meest bekende en ook wel een van de meest veelbelovende initiatieven op dit ‘institutionele vlak’. Bakkt is eigenlijk een exchange en het wil een soort ‘eco-systeem’ voor cryptovaluta worden.

Het geheel gaat worden gebouwd op de cloud technologie van Microsoft en het is met name een interessant platform doordat het ondersteund wordt door ICE (de Inter Contentinal Exchange), het moederbedrijf van de New York Stock Exchange, de grootste aandelenbeurs van de wereld.

Dit geeft maar aan hoezeer de oude financiële wereld zich gaat bezig houden met de nieuwe financiële wereld.

NASDAQ

De NASDAQ, een van de allergrootste beurzen ter wereld is vanaf februari 2019 begonnen met het tonen van Bitcoin en Ethereum indexes op hun beurs. Daarnaast is deze enorme speler ook al een tijd bezig met (het overwegen van) een Bitcoin Futures product.

Dit geeft aan hoe serieus zo een wereldwijd bekende speler cryptovaluta neemt en hoezeer ze het op de voet willen volgen.

JP Morgen Coin

If you can’t beat them, join them! Dat is waar de launch van de zogeheten JP Morgan Coin toch wel op neerkomt. De CEO van deze bank, Jamie Dimon, heeft de laatste jaren veelvuldig kritiek geuit op Bitcoin en cryptovaluta maar zijn bank komt nu dus met een eigen cryptomunt.

Het zegt natuurlijk alles dat een zeer traditionele bank met dito CEO een eigen cryptovaluta gaat uitbrengen. Het geeft aan dat crypto de toekomst is, en het geeft aan dat ook grote banken dat beginnen in te zien.

3 – Exchanges hebben al hun liquiditeitsproblemen opgelost en ook de capaciteit is op orde

Het wordt steeds makkelijker om crypto te kopen. Je kunt zelfs stellen dat het nog nooit zo gemakkelijk is geweest om crypto te kopen als op dit moment.

Nog niet zo heel lang geleden was het een behoorlijk karwei om cryptovaluta te kopen. Kijk je bijvoorbeeld naar een jaar of twee geleden dan waren de opties eigenlijk vreselijk beperkt.

Tegenwoordig is het allemaal zeer eenvoudig. Kijk je naar Nederlandse partijen dan zijn wij bijvoorbeeld erg te spreken over Bitvavo, een platform dat je zeer eenvoudig een groot aanbod aan cryptovaluta laat kopen met iDeal.

Maar ook internationaal gezien volgen de ontwikkelingen zich op dit gebied in rap tempo op. Kijk maar eens naar Binance, ’s-werelds grootste exchange , hier kun je nu ook eenvoudig met fiat-geld terecht (via creditcard).

Ook een app als Cash App, een initiatief van de CEO van Twitter, doet het goed. Deze applicatie was zelfs even de op 1 na populairste app in de App Store van Apple. Cash App is dus een van de meest gebruikte mobiele betalingen applicaties in de Verenigde Staten en via deze app kunnen mensen eenvoudig Bitcoin kopen en verkopen.

Daarnaast heeft de CEO van Twitter ook al meermaals aangekondigd dat hij denkt dat Bitcoin het geld van het internet gaat worden.

Een visionair van een van de grootste bedrijven ter wereld die actief bezig is met het promoten van Bitcoin is een geweldig goed teken.

Gesproken over visionairs: Elon Musk, ’s-werelds meest bekende ondernemer en wellicht een van de grootste visionairs van dit tijdperk, heeft nogmaals aangegeven hoe briljant hij Bitcoin vindt:

“It [cryptocurrency] bypasses currency controls. … Paper money is going away. And crypto is a far better way to transfer values than a piece of paper, that’s for sure.”

4 – Het lightning netwerk ontlast de Bitcoin blockchain

De meeste mensen zullen de situatie die eind 2017, begin 2018 heersde nog wel kunnen herinneren: de blockchain van Bitcoin was overbelast. Dit zorgde niet alleen voor vertraging (het kon soms wel een dag duren voor een transactie was bevestigd) maar ook voor hoge transactiekosten.

Dit liep feitelijk de spuigaten uit en iedereen was het erover eens dat dit niet zo verder kon richting de toekomst. Op dat moment werd er al gewerkt aan het lightning netwerk, een soort tweede laag over de Bitcoin blockchain heen, die er voor zorgt dat transacties supersnel en supergoedkoop kunnen worden voltrokken.

Dit netwerk heeft inmiddels een behoorlijke capaciteit en bekendheid. In 2018 is hier door veel mensen hard aan gewerkt en het is nu dan ook (gelukkig) zo dat bij een volgende bull run het Bitcoin netwerk niet meer op een dusdanige manier overbelast zal zijn als in 2017-2018.

5 – Valuta crisis in bepaalde landen zullen het nut van Bitcoin bewijzen

Een van de grootste pluspunten van Bitcoin is natuurlijk het feit dat de munt decentraal (niet onderhevig aan wanbeleid van Banken, dan wel regeringen) en deflationair is. Er zullen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins in omloop verschijnen.

Kijken we naar de financiële situatie in landen als Argentinië, Venezuela of Turkije, dan zie je wat een hoge inflatie kan doen met de economie van een land. Het is niet voor niets dat er in deze landen volop geïnvesteerd wordt in Bitcoin en andere cryptovaluta. Dit is iets wat naar onze mening nog wel eens onderschat wordt, zeker in de Westerse Wereld.

Het is niet zo vanzelfsprekend dat de inflatie binnen de perken blijft, zoals in Europa en in Amerika. In de zojuist genoemde landen is een financiële crisis ontstaan doordat er sprake is geweest van mismanagement door de banken en de overheden.

Bitcoin is in de eerste plaats ontstaan vanuit de wereldwijde financiële crisis in 2008. Het zou een middel moeten zijn dat goed zijn waarde vast houdt juist doordat het deflationair en decentraal is. Tot nu toe is dit de waarheid gebleken en het is dan ook niet verwonderlijk dat er juist vanuit landen met een financiële crisis volop in Bitcoin wordt geïnvesteerd.

6 – Er zijn steeds meer Bitcoin ATMs

Er zijn in 2018 wederom veel meer Bitcoin ATMs bijgekomen, dit zijn zoals de naam al doet vermoeden machines waar je Bitcoin kan kopen met cash. In sommige Amerikaanse steden zijn tegenwoordig al meer dan 100 Bitcoin automaten te vinden en de verwachting is dat dit aantal zich in rap tempo zal gaan uitbreiden.

Het komt er hierdoor wederom op neer dat er meer mogelijkheden dan ooit zijn om Bitcoin te kopen en dit soort ATMs dragen hier dan ook bij.

7 – Steeds meer regeringen stappen in 2019 in Bitcoin

Ook regeringen van over de hele wereld houden Bitcoin scherp in de gaten. Zo kwam onlangs nog in het nieuws dat de regering van Paraguay haar schone energie wil gaan omzetten in Bitcoin door te gaan minen. Het land wil de grootste Bitcoin mining farm van de wereld gaan opzetten.

In Paraguay wordt alle energie opgewekt door middel van hydro-elektrische dammen en dus zoeken ze aldaar naar een manier om die enorme hoeveelheden energie om te zetten in geld (via Bitcoin).

Daarnaast zie je dat een land als Venezuela bijvoorbeeld met een eigen cryptovaluta komt. Het is de vraag hoe serieus je dit kan nemen maar het geeft wel aan dat overheden crypto serieus nemen en er dus ook serieus mee aan de slag willen gaan.

8 – Grote online winkels zullen steeds vaker crypto omarmen

De meerderheid van de mensen zal Rakuten alleen kennen als de shirtsponsor van FC Barcelona maar het is ook 1 van de allergrootste webwinkels van de wereld. Het Japanse bedrijf wordt ook wel het Japanse Amazon of het Japanse Alibaba genoemd.

Dit bedrijf heeft onlangs in een rapportage aangekondigd dat ze een update aan Rakuten Pay gaan doorvoeren die het onder meer mogelijk maakt om te kunnen betalen met cryptovaluta. Het is nog niet gezegd dat ze deze mogelijkheid ook meteen gaan ondersteunen maar het geeft wel aan dat ze er zeer serieus mee bezig zijn

Vorig jaar kocht Rakuten een crypto-exchange aan voor 2.4 miljoen dollar, dit zou naar verluid de speculaties rondom crypto als betaalmiddel op het platform alleen nog maar meer aan hebben gewakkerd.

9 – Silicon Valley gelooft nog steeds heilig in crypto

Het centrum van de Amerikaanse innovatie en economie als het aankomt op technologie is nog steeds uitermate overtuigd van wat Bitcoin kan betekenen voor de mensheid.

Onderstaand vind je zomaar 4 voorbeelden van innovators en investeerders vanuit Sillicon Valley die ongelovelijk ‘bullish’ zijn als het aankomt op Bitcoin en crypto.

Elon Musk – CEO van o.a Tesla

Het feit dat Elon Musk, een van de grootste visionairs van deze tijd, vindt dat Bitcoin bestaansrecht heeft en dat het eigenlijk wel een ‘briljant idee’ is, geeft naar onze mening aan hoe goed Bitcoin er voor staat.

Winklevoss Twins – Bedenkers van Facebook

De Winklevoss Twins, bekend vanwege hun rol in de oprichting van Facebook, zijn al jaren een van de grootste crypto-bulls die je kunt vinden. Deze miljardairs zijn onder meer bezig met een exchange, een Bitcoin ETF en investeren op allerlei manieren in de cryptowereld.

Jack Dorsey – CEO van Twitter

De CEO van Twitter is nogal optimistisch over de toekomst van cryptovaluta en Bitcoin in het bijzonder. Lees onderstaande quote maar eens waarin hij aangeeft dat hij denkt dat Bitcoin het geld van het internet gaat worden:

“I believe the internet will have native currency.” Dorsey told Rogan. “I don’t know if it’s Bitcoin, [but] I think it will be given all the tests it’s been through, the principles behind it, and how it was created. [Bitcoin] is something that was born on the internet, that was developed on the internet, that was tested on the internet,” he continued, “it is of the internet.”

Tim Draper

Tim Draper is een legendarische Amerikaanse investeerder die al meerdere malen heeft aangegeven dat hij verwacht dat Bitcoin naar een prijs van 250.000 dollar zal gaan op den duur.

Peter Thiel – Mede-oprichter van PayPal

Peter heeft ooit samen met Elon Musk PayPal opgericht en heeft dus wel een aardige kijk op online geld en de vraag naar betalingsgemak en simpel internationaal betalingsverkeer. Hij en zijn investeringsteam hebben miljoenen geïnvesteerd in Bitcoin.

10 – Minder volatiliteit zal zorgen voor meer vertrouwen in de markt an sich

Voor veel mensen zal juist de enorm volatiele markt (hoge pieken, diepe dalen en snelle prijsbeweging) ervoor hebben gezorgd dat ze geïnteresseerd zijn geraakt in cryptovaluta. Het is simpelweg een stuk spannender om een valuta te volgen die de ene dag +10%, de volgende dag +20% en de dag erna -20% stijgt dan wel daalt.

Dit is, zeker in combinatie met gerelateerd nieuws, een interessante markt om in te investeren en om te volgen.

Kijken we echter naar Bitcoin adoptie, Bitcoin als betaalmiddel en zelfs Bitcoin als opslagmiddel van waarde dan is het eigenlijk veel beter om een wat minder volatiele markt te hebben. Zeker de wat meer traditionele partijen zullen erbij gebaat zijn dat de markt zich rustig ontwikkeld (maar wel stijgt).

Dit heeft alles te maken met het volwassen worden van de markt en dat is iets wat zeker in de tweede helft van 2018 in gang is gezet. Bitcoin is momenteel stomweg veel minder grillig en dat is gunstig voor de wat meer traditionele investeerders.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht