Wat zou de maximale waarde van Bitcoin kunnen gaan worden?

Het zal een vraag zijn die waarschijnlijk iedere Bitcoin bezitter, investeerder of volger op enig moment heeft gesteld: waar zou Bitcoin in de toekomst naar toe kunnen gaan? Wat zou de maximale waarde van de bekendste virtuele munt kunnen gaan worden? Zit er een limiet op de prijs van Bitcoin en wat is een realistische verwachting voor de toekomst.

We gaan eens onder de loep nemen wat er zoal over Bitcoin gezegd is met betrekking tot dit specifieke onderwerp. Wat staat ons nog te wachten en wat is de mening die diverse experts hebben over de maximale waarde van Bitcoin in de toekomst?

Het verleden – wat is er al gezegd over de maximale prijs van Bitcoin?

Er is in het verleden natuurlijk al heel veel gesproken over dit onderwerp. Iedere bullrun weer zijn er mensen die utopische ‘targets’ de ether inschieten. Bitcoin zou ‘meer dan een miljoen dollar waard kunnen worden’, riep een bekende technische analist tijdens de bullrun van 2013 al eens. Dit leek toen een ridicuul statement. Kijken we echter naar de huidige markt dan weten we hoe snel Bitcoin kan stijgen (en dalen).

Momenteel is 1 Bitcoin $13.000 waard. Een prijs waarvan men in 2013 waarschijnlijk gedacht zou hebben dat dit een grap moest zijn geweest. Wat dit maar aangeeft is dat de context erg belangrijk is als we kijken naar uitspraken uit het verleden.

De meningen liggen wat Bitcoin betreft al tijdenlang enorm uit elkaar. Het is een nogal polariserend project, kunnen we wel stellen. Kijken we bijvoorbeeld naar traditionele partijen en dus naar iemand als Warren Buffet of Donald Trump, dan zien we dat zij (nog steeds) niet inzien waar Bitcoin zijn waarde vandaan haalt. Zij vinden het daadwerkelijk een luchtkasteel, een project dat op lange termijn niks waard zal zijn.

Aan de andere kant zijn daar de optimisten, de innovaters. Denk bijvoorbeeld eens aan Elon Musk, misschien wel de grootste visionair van onze tijd. Hij vindt Bitcoin ronduit briljant en voorspelt een grote toekomst voor de grootste virtuele munt.

De toekomst – waar zou Bitcoin daadwerkelijk naartoe kunnen gaan?

Een Bitcoin van 1 miljoen. Dit is volgens vele analisten een soort stip op de horizon. Een soort ultieme droom, een toekomstbeeld waarin Bitcoin het inderdaad helemaal heeft waargemaakt. Voor het geval dat dit nog niet zo zou zijn op dit moment. Mocht Bitcoin inderdaad het nieuwe goud worden, het digitale goud dat ook nog eens vele voordelen biedt ten opzichte van van het edelmetaal, dan is de kans best aanwezig op een gigantische prijsstijging ten opzichte van de niveaus waaraan we nu gewend zijn. Is dit echter realistisch?

Bitcoin zou in dat geval namelijk een marketcap hebben van werkelijk astronomische proporties. Dit is goed weergegeven in onderstaande infographic. Bij een BTC waarde van 1 miljoen zou de totale marketcap van Bitcoin $21.000.000.000.000 zijn. Dat is nauwelijks te bevatten maar dat komt neer op 21 Biljoen (Trillion in het Engels). Bitcoin zou dan dus 3 keer meer waard zijn dan al het goud en zou zelfs in de buurt komen van al het fysieke geld dat in omloop is. Dat lijkt redelijk utopisch maar bedenk je wel dat Bitcoin veel voordeel biedt ten opzichte van goud en het is ook nog eens veel makkelijker te verkrijgen voor veel meer mensen.

Bitcoin waarde

Vergelijk Bitcoin met goud of met fiat geld en je ziet dat Bitcoin voordelen biedt. Nu zegt dat opzich natuurlijk lang niet alles maar het is niet onaannemelijk dat Bitcoin op den duur kan bestaan naast goud en misschien zelfs goud wel voorbij zou kunnen gaan als opslagmiddel van waarde.

Factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van de prijs van Bitcoin

Wat zijn nou de factoren die invloed (gaan) hebben op de ontwikkeling van de prijs van Bitcoin? Wij lichten hier 3 dingen eruit die van levensbelang zijn als we kijken naar de ontwikkeling van de prijs. De kans is groot dat in elk geval enkele van deze factoren een grote rol gaan spelen in de toekomst.

Schaarste

Uiteraard is het zo dat er maar een vastgesteld aantal Bitcoins in omloop gaan zijn. Er zullen er nooit meer zijn dan 21 miljoen. Dat is in het beginsel al een reden voor de prijs om omhoog te gaan, als de vraag tenminste gelijk blijft. Hoe meer mensen het nut van Bitcoin gaan inzien, in combinatie met het feit dat Bitcoin steeds schaarser wordt, zal er voor zorgen dat de prijs omhoog zou kunnen gaan. Dit is een zeer belangrijke factor en uiteraard niet te onderschatten.

Wereldwijde financiële instabiliteit

Er is sprake van een wereldwijde financiële instabiliteit. Iedereen ‘voelt’ als het ware aan dat er een nieuwe crisis op de loer ligt. Kijken we naar de huizenprijzen in de Westerse Wereld en bijvoorbeeld de situatie in landen als Venezuela en Argentinië dan is het niet moeilijk om in te schatten dat Bitcoin een soort uitweg kan gaan worden. Bitcoin wordt niet minder waard. 1 Bitcoin is altijd 1 Bitcoin.

Behoefte aan digitaal geld/goud

Er is simpelweg een groeiende behoefte aan digitaal geld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Facebook op deze trein is gesprongen met hun Libra coin. In Nederland is dit niet zo aan de orde van de dag, maar in veel (ontwikkelings) landen is het nog steeds erg moeilijk en duur om bijvoorbeeld geld naar elkaar over te maken of te versturen. Om nog maar te zwijgen over internationale betalingen. Het is redelijk ridicuul dat een internationale betaling meerdere dagen ‘onderweg’ is, veel geld kost en ook nog eens onderhevig is aan dingen als openingstijden van een bank of wisselkoersen die in de tussentijd kunnen stijgen of dalen.

Dit terwijl je bijvoorbeeld met een druk op de knop en binnen 1 seconde kan communiceren met praktisch ieder persoon op aarde, op wat voor manier dan ook. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een (internationale) betaling net zo gemakkelijk wordt als het versturen van een Whatsappje. Bitcoin gaat hier zeker een grote rol in spelen.

Glazen bol

Uiteraard willen wij ook onze mening geven over de toekomstige waarde van Bitcoin. Niets is zo interessant dan te kijken naar de ontwikkeling van de Bitcoinprijs en dit proberen door te trekken richting de toekomst. Het is iets wat vrijwel iedere crypto enthousiasteling op regelmatige basis doet.

bitcoin prijs toekomst

De glazen bol moet weer eens worden afgestoft. Wat verwachten wij van de prijs van BTC in de toekomst?

Het feit dat Bitcoin al zo lang bestaat, al zoveel stormen heeft doorstaan en al zo vaak dood is verklaart maar net zo vaak weer is opgekrabbeld, geeft ons reden om aan te nemen dat Bitcoin bestaansrecht heeft. Bitcoin heeft waarde. Bitcoin vertegenwoordigt een nieuw, eerlijk en volledig waterdicht systeem dat ons in staat stelt waarde op te slaan en te versturen en te ontvangen zonder dat banken, overheden of welke andere partij dan ook hier invloed op heeft.

Er komen nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins in omloop. Bitcoin wordt alleen maar schaarser in de toekomst, omdat het aantal nieuwe Bitcoins dat verdient wordt met minen op gezette tijden gehalveerd gaat worden.

Tel hierbij op dat de wereldwijde bancaire situatie niet bepaald solide in elkaar zit. Er is sprake van het ongelimiteerd bijdrukken van geld, wat hevige inflatie tot gevolg heeft. Dit is ook in Nederland aan de orde van de dag al zien we het hier natuurlijk niet zo snel in de praktijk als in bijvoorbeeld een land als Venezuela of Argentinië. In die Zuid-Amerikaanse landen is er sprake van hyperinflatie door dramatisch economisch beleid.

Er zijn veel tekenen aan de wand die erop duiden dat de economie op het punt van knappen staat. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is natuurlijk de huidige huizenmarkt in vrijwel de gehele (Westerse) wereld. Bitcoin gaat mensen steeds meer en vaker in staat stellen hun bezit vast te leggen in iets dat waardevast is. Dat niet onderhevig is aan foutief beleid. Daarom denken wij dat Bitcoin een goede toekomst tegemoet gaat zien.

De prijs van Bitcoin zal gestaag door blijven stijgen. Het is niet onaannemelijk dat 1 Bitcoin over 10 jaar $1.000.000 waard is. Dit lijkt voor nu misschien een brug te ver maar het potentieel van BTC is niet te onderschatten. Het is goed mogelijk dat Bitcoin een zelfde soort ‘asset class’ wordt als goud maar dan met een veelvoud aan voordelen tenopzichte hiervan.

We gaan het in ieder geval in de gaten houden. De kans is aanwezig dat wij en vele andere analisten ernaast zitten maar de mogelijkheid op een daadwerkelijke monetaire revolutie is wel degelijk aanwezig.

Share

One Ping

  1. Pingback: Wat zou de maximale waarde van Bitcoin kunnen gaan worden? – News Domain | Cryptocoin Start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht