Wordt 10 augustus D-Day voor Bitcoin ETF?

We schreven gisteren al een artikel over het nieuwe Bitcoin ETF verzoek dat de CBOE deed bij de Amerikaanse SEC. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de SEC op 10 augustus uitspraak doen over dit verzoek. Dit zou dus wel eens een zeer belangrijke datum kunnen gaan worden voor crypto enthousiastelingen en Bitcoin bezitters.

Een ETF gaat het op meerdere vlakken makkelijk en veilig maken om te investeren in Bitcoin. Zo wordt er in het nieuwe voorstel vanuit de CBOE (hier te lezen) aangegeven dat er een bepaalde verzekering is ingebouwd. In het geval van een hack zou de investeerder dus geen risico lopen. Dit is voor veel grote investeerders nog steeds een drempel als het aankomt op investeren in cryptovaluta, het is immers nog steeds een beetje een Wild West situatie. Nog vrijwel dagelijks worden exchanges gehackt of verliezen mensen hun private keys.

Naast de verzekering biedt een ETF ook een stukje legitimiteit aan cryptovaluta die op zijn beurt weer een boel liquiditeit garandeert. Als dit voorstel wordt geaccepteerd wil dit namelijk zeggen dat de SEC min of meer zijn zege geeft aan investeren in BTC. Dat is natuurlijk erg goed nieuws aangezien de kans groot is dat dit veel (ouderwetse) investeringsmaatschappijen over de streep gaat trekken.

Overigens gaat het bij het voorstel van de CBOE wel degelijk over erg grote bedragen die investeerders moeten gaan inleggen willen ze daadwerkelijk deelnemen. Zo is 1 aandeel maar liefst 25 Bitcoin waard, oftewel ruim 150.000 dollar met de huidige Bitcoin koers.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *