25 mei 2020

Wordt 10 augustus D-Day voor Bitcoin ETF?

We schreven gisteren al een artikel over het nieuwe Bitcoin ETF verzoek dat de CBOE deed bij de Amerikaanse SEC. Naar alle waarschijnlijkheid gaat de SEC op 10 augustus uitspraak doen over dit verzoek. Dit zou dus wel eens een zeer belangrijke datum kunnen gaan worden voor crypto enthousiastelingen en Bitcoin bezitters.

Een ETF gaat het op meerdere vlakken makkelijk en veilig maken om te investeren in Bitcoin. Zo wordt er in het nieuwe voorstel vanuit de CBOE (hier te lezen) aangegeven dat er een bepaalde verzekering is ingebouwd. In het geval van een hack zou de investeerder dus geen risico lopen. Dit is voor veel grote investeerders nog steeds een drempel als het aankomt op investeren in cryptovaluta, het is immers nog steeds een beetje een Wild West situatie. Nog vrijwel dagelijks worden exchanges gehackt of verliezen mensen hun private keys.

Naast de verzekering biedt een ETF ook een stukje legitimiteit aan cryptovaluta die op zijn beurt weer een boel liquiditeit garandeert. Als dit voorstel wordt geaccepteerd wil dit namelijk zeggen dat de SEC min of meer zijn zege geeft aan investeren in BTC. Dat is natuurlijk erg goed nieuws aangezien de kans groot is dat dit veel (ouderwetse) investeringsmaatschappijen over de streep gaat trekken.

Overigens gaat het bij het voorstel van de CBOE wel degelijk over erg grote bedragen die investeerders moeten gaan inleggen willen ze daadwerkelijk deelnemen. Zo is 1 aandeel maar liefst 25 Bitcoin waard, oftewel ruim 150.000 dollar met de huidige Bitcoin koers.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange