Bitvavo lanceert grote Nederlandse crypto-exchange

Onze partner, het Nederlandse cryptobedrijf Bitvavo heeft onlangs een zeer grote en ambitieuze update doorgevoerd. Het bedrijf gaat voortaan door het leven als crypto-exchange. Het is hiermee een van de eerste partijen in Nederland die zulks faciliteert en ze zijn veruit de meest ambitieuze speler.

Mocht je (bijvoorbeeld naar aanleiding van dit artikel) een rekening willen openen bij Bitvavo, zodat je aan de slag kunt met handelen in cryptovaluta op hun platform, dan kun je op onderstaande afbeelding klikken.

Bitvavo Review en Exchange vergeleken met andere exchanges

We hebben in andere artikelen Bitvavo reeds gereviewed en ook hebben we de exchange vergeleken met enkele andere internationale platformen. Deze posts bieden nog wat meer achtergrond informatie.

Waarin is een exchange anders dan een doorsnee ‘broker’?

De meeste bedrijven die crypto verkopen doen dit als een soort ‘broker’. Dit wil zeggen dat je op deze plekker crypto aankoopt, opslaat en verkoopt. Dit is een redelijke recht-toe-recht-aan manier van aan en verkoop. Zo kun je bijvoorbeeld geen orders zetten (kopen of verkopen bij het bereiken van een bepaalde prijs), je koopt en verkoopt simelweg aan de hand van de laatst bekende prijs.

De transactiekosten zijn hierbij relatief hoog omdat de broker te maken heeft met een laag aantal transacties. Mensen kopen en laten de coins over het algemeen relatief lang staan. De lange termijn wordt hier vooral in ogenschouw genomen, al is crypto vaak zo volatiel dat er zelfs op deze manier je portfolio flink op en neer kan schommelen (en er dus winst zou kunnen worden gemaakt) bij een broker.

Een exchange is daarentegen een echt handelshuis, een plek waar je naar toe gaat om ook op kortere termijn winst te kunnen maken of juist snel in te kunnen springen op een koersdaling. Dit doe je onder andere door orders te plaatsen, denk bijvoorbeeld aan een order waarbij je zoals gezegd kunt verkopen en aankopen aan de hand van prijzen die jij in de gaten houdt.
Denk jij bijvoorbeeld dat de Bitcoin koers gaat stijgen.

Dan zou je nu Bitcoin kunnen kopen voor laten we zeggen $4.000. Vervolgens kun je een order inzetten die ervoor zorgt dat je Bitcoin automatisch wordt verkocht als de prijs boven de $4.500 komt. Andersom werkt het ook, je kunt je alvast indekken voor een eventuele koersdaling en instellen dat je je Bitcoin automatisch verkoopt als de prijs onder de $4.000 geraakt.
Dit werkt idem dito met verkopen.

Wat is er op Bitvavo veranderd?

Naast het feit dat je vanaf nu dus allerhande tools tot je beschikking hebt die je het traden gaan vergemakkelijken is de belangrijkste wijziging de hoogte van de transactiekosten. Voorheen betaalde je voor een altcoin transactie ongeveer 2.5% (Bitcoin 1.5%). Dit wordt nu drastisch minder: 0.25%. Het handelen in crypto wordt op Bitvavo op deze manier dus met een factor 10 goedkoper. Dit is ook wel nodig omdat een exchange simpelweg niet kan bestaan met transactiekosten die zo hoog liggen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht