Exchange: Bitvavo versus Binance, Coinbase of Kraken. Wat heeft onze voorkeur en waarom?

Bitvavo heeft onlangs haar nieuwe exchange gelanceerd. Hiermee is het een zeer solide platform geworden waarop je dus niet alleen kan aan en verkopen maar ook kan handelen op een professionele manier. Waarom denken wij dat de Bitvavo exchange voor veruit de meeste mensen een betere en meer gebruiksvriendelijke manier van handelen is dan bijvoorbeeld de exchanges van Binance, Coinbase of Kraken? Dat gaan we je in deze post eens haarfijn uitleggen.

Mocht je (bijvoorbeeld naar aanleiding van dit artikel) een rekening willen openen bij Bitvavo, zodat je aan de slag kunt met handelen in cryptovaluta op hun platform, dan kun je op onderstaande afbeelding klikken.

In welke opzichten blinkt Bitvavo uit

Bitvavo is een Nederlands bedrijf en dat biedt aardig wat voordelen die je op hun beurt het leven een stuk eenvoudiger maken.

Crypto kopen met iDeal

Nederland is natuurlijk een echt iDeal land. Je kunt bij >99% van alle Nederlandse online winkels terecht met iDeal en het systeem is niet meer weg te denken uit onze online betaalomgeving.
Uiteraard kun je bij Bitvavo dus met iDeal terecht en dat is meteen een groot pluspunt ten opzichte van internationale exchanges. iDeal is instant en je kunt dus direct inspelen op eventuele koerswijzigingen of investeringsplannen.

Kijk je naar internationale exchanges dan zul je hier euro’s naartoe moeten sturen via je creditcard (hoge kosten) of zul je euro’s moeten overmaken naar een internationale rekening (tijdrovend).
iDeal is gratis en instant, veel makkelijker wordt het niet.

Geld terugstorten naar je rekening is gratis en zeer snel

Het opnemen van euro’s die op je Bitvavo account staan is zeer eenvoudig en ook nog eens snel. In de meeste gevallen staat het overgeboekte bedrag binnen 1 dag op je eigen rekening. Bitvavo heeft namelijk gewoon een Nederlandse rekening en dus is je geld altijd snel binnen. Andere platformen zijn hier vaak toch een stukje trager mee of je moet zelfs betalen voor het opnemen van je euro’s.

De goedkoopste van Nederland

De transactiekosten die Bitvavo hanteert zijn de laagste van heel Nederland. Er is in Nederland dus geen plek waar je goedkoper handelt. Voor het aankopen, verkopen en handelen in cryptovaluta betaal je 0.25% aan transactiekosten. Een extreem scherp tarief.

Zeer veilig

In onze Bitvavo Review zijn we al eens wat dieper ingegaan op de veiligheidsmaatregelen die Bitvavo neemt. Zo kun je onder andere 2FA inschakelen, zit er een stichting achter de exchange die een eventueel faillissement kan opvangen en staan alle tegoeden opgeslagen bij de Nederlandse Bunq Bank. Zowel deze bank als Bitvavo moeten dus voldoen aan richtlijnen vanuit de Europese Unie.

Privacy: je gegevens en crypto worden dichtbij huis opgeslagen

Als je je wel eens hebt aangemeld op Binance dan weet je door hoeveel hoepels je moet springen om je account eindelijk in orde te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een selfie met je paspoort in je hand. Nu is het natuurlijk goed dat exchanges weten wat voor vlees ze in de kuip hebben en dus zijn dit soort maatregelen in principe noodzakelijk en nuttig. Echter weten we allemaal hoe de Chinese overheid omspringt met privacy.

Het geeft ons persoonlijk een minder prettig gevoel te weten dat onze paspoort foto’s ergens op een Chinese server staan in vergelijking met een Nederlandse. Hetzelfde geldt voor het beheren van je cryptovaluta. Het is voor je gevoel toch fijner om te weten dat er een Nederlands bedrijf is dat het beheer van je munten voor haar rekening neemt. Daarnaast heeft Bitvavo ook nog eens een prima klantenservice die je te woord kan staan, iets dat we niet (of in zeer beperkte mate) terugvinden bij internationale exchanges.

Op welke punten scoren internationale exchanges zoals bijvoorbeeld Binance beter?

Voor veel mensen zal Binance de meest bekende grote exchange zijn. Daarom zullen we in dit stukje voornamelijk ingaan op Binance maar veruit de meeste punten zullen ook betrekking hebben op andere grote internationale exchanges. Denk bijvoorbeeld aan Coinbase Pro, Bitfinex of Kraken.

Groter aanbod

De internationale exchanges hebben als groot voordeel dat zij in de meeste gevallen beschikken over nog net wat meer coins dan Bitvavo, ook zullen coins doorgaans eerder gelist worden op Binance dan bijvoorbeeld op Bitvavo.

Lagere transactiekosten

De transactiekosten liggen bij de grote exchanges nog altijd een stukje lager als die van Bitvavo. De volumes zijn bij die exchanges dusdanig gigantisch dat deze simpelweg de allerscherpste prijzen aan kunnen bieden. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ze substantieel veel goedkoper zijn, de verschillen zijn namelijk tamelijk marginaal.

Kijk je bijvoorbeeld naar Binance dan zie je dat je daar bij een transactie van €1000 euro ongeveer 1€ betaald. Bij Bitvavo is dit €2.50. De meeste Nederlanders bezitten echter voor tussen de 500-1000 euro aan crypto. Voor de gemiddelde trader is het verschil dus wel te overzien en krijg je voor dat kleine verschil een flink stuk gebruiksgemak terug. Ben je echter iemand die handelt in bedragen die substantieel hoger zijn dan €1000 dan raden we je wel aan om naar een exchange als Binance te gaan.

Wat is de beste keuze?

Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. De echte professionele traders zullen waarschijnlijk traden op de grote internationale exchanges. Hier heb je te maken met (iets) lagere kosten, een groter aanbod en meer tradingpairs. Dit zijn voordelen die voor mensen die enorm grote volumes wegzetten simpelweg te groot zijn en dus zullen zij bijna altijd kiezen voor een partij als Binance.
Hier lever je echter wel een aardig stuk gebruiksgemak voor in, zeker als Nederlandse klant. Bij de meeste exchanges kun je namelijk niet terecht met euro’s en ook als dat wel kan, dan zijn je euro’s vaak lang onderweg.

Handel je op een Nederlandse exchange (Bitvavo) dan kun je hier met iDeal terecht en staan je euro’s dus onmiddellijk op je Bitvavo-account. Dit is hoe je het ook wendt of keert een groot voordeel. Andersom geldt dit overigens ook. Geld dat je overmaakt vanuit je Bitvavo account naar je bankrekening is er in de meeste gevallen binnen 1 dag. Op een internationale exchange moet je het in de meeste gevallen omwisselen voor crypto en dit naar een Nederlandse site sturen, zodat je het vervolgens naar je rekening kan storten. Uiteraard is dit geen gigantisch karwei maar het is wel zo dat de cryptowereld zich soms bizar snel ontwikkelt en dat is het uitermate prettig om snel je geld in te kunnen zetten of juist terug te kunnen storten.

Daarnaast vinden wij ook het gebruiksgemak op Bitvavo een stukje beter dan bij de internationale exchanges. Bitvavo is krachtig maar tegelijkertijd ook laagdrempelig. De transactiekosten bij Bitvavo zijn de laagste van heel Nederland en dus denken wij dat ze een zeer solide product in de markt gezet hebben dat het voor veel Nederlanders uitermate eenvoudig maakt om te handelen in crypto.

Share

45 Pings & Trackbacks

 1. Pingback: Coinbase introduceert de Coinbase Card – News Domain | Cryptocoin Start

 2. Pingback: Facebook introduceert haar eigen coin: Libra – News Domain | Cryptocoin Start

 3. Pingback: Marktupdate (21-6-2019): Bitcoin schurkt tegen de $10.000 aan – News Domain | Cryptocoin Start

 4. Pingback: Marktupdate (21-6-2019): Bitcoin schurkt tegen de $10.000 aan - Dutch Crypto Talk

 5. Pingback: Marktupdate (26 juni 2019): Bitcoin knalt door richting de $13.000 – News Domain | Cryptocoin Start

 6. Pingback: Hoe realistisch is een nieuw ‘altcoin season’? – News Domain | Cryptocoin Start

 7. Pingback: Dalende prijzen: wat is er aan de hand met VeChain (VET)? – News Domain | Cryptocoin Start

 8. Pingback: Marktupdate (15 juli 2019): Cryptomarkt krijgt optater – News Domain | Cryptocoin Start

 9. Pingback: Wat gaat er gebeuren met Facebook’s Libra coin? - Dutch Crypto Talk

 10. Pingback: Wat gaat er gebeuren met Facebook’s Libra coin? – News Domain | Cryptocoin Start

 11. Pingback: Marktupdate (23 juli 2019): Schommelen rond de $10.000 - Dutch Crypto Talk

 12. Pingback: De balans opmaken: hoe staat het er halverwege 2019 voor met EOS? – News Domain | Cryptocoin Start

 13. Pingback: De balans opmaken: hoe staat het er halverwege 2019 voor met EOS? - Dutch Crypto Talk

 14. Pingback: De balans opmaken: hoe staat het er halverwege 2019 voor met Ethereum? – News Domain | Cryptocoin Start

 15. Pingback: De balans opmaken: hoe staat het er halverwege 2019 voor met Ethereum? - Dutch Crypto Talk

 16. Pingback: De balans opmaken: hoe staat het er halverwege 2019 voor met Stellar? - Dutch Crypto Talk

 17. Pingback: De balans opmaken: hoe staat het er halverwege 2019 voor met Stellar? – News Domain | Cryptocoin Start

 18. Pingback: De balans opmaken: hoe staat het er halverwege 2019 voor met Bitcoin Cash? - Dutch Crypto Talk

 19. Pingback: De balans opmaken: hoe staat het er halverwege 2019 voor met Cardano? – News Domain | Cryptocoin Start

 20. Pingback: Marktupdate (9 augustus): Bitcoin’s dominantie richting de 70%! - Dutch Crypto Talk

 21. Pingback: Marktupdate (9 augustus): Bitcoin’s dominantie richting de 70%! – News Domain | Cryptocoin Start

 22. Pingback: Marktupdate (9 augustus): Bitcoin’s dominantie richting de 70%! | CryptoProfile - Rating the Bench

 23. Pingback: Marktupdate (12 augustus): Patstelling op de markt - Dutch Crypto Talk

 24. Pingback: Marktupdate (12 augustus): Patstelling op de markt | CryptoProfile - Rating the Bench

 25. Pingback: Marktupdate (15 augustus): stevige verliezen all over - Dutch Crypto Talk

 26. Pingback: Marktupdate (15 augustus): stevige verliezen all over – News Domain | Cryptocoin Start

 27. Pingback: Marktupdate (15 augustus): stevige verliezen all over | CryptoProfile - Rating the Bench

 28. Pingback: De balans opmaken: hoe staat het er halverwege 2019 voor met Cardano? - Dutch Crypto Talk

 29. Pingback: Prijsverwachting VeChain voor de 2e helft van 2019 – News Domain | Cryptocoin Start

 30. Pingback: Prijsverwachting VeChain voor de 2e helft van 2019 - Dutch Crypto Talk

 31. Pingback: Prijsverwachting VeChain voor de 2e helft van 2019 | CryptoProfile - Rating the Bench

 32. Pingback: Prijsverwachting Ripple voor de 2e helft van 2019 - Dutch Crypto Talk

 33. Pingback: Prijsverwachting Ripple voor de 2e helft van 2019 | CryptoProfile - Rating the Bench

 34. Pingback: Prijsverwachting Ripple voor de 2e helft van 2019 – News Domain | Cryptocoin Start

 35. Pingback: Prijsverwachting Ethereum voor de 2e helft van 2019 - Dutch Crypto Talk

 36. Pingback: Prijsverwachting Ethereum voor de 2e helft van 2019 – News Domain | Cryptocoin Start

 37. Pingback: Prijsverwachting Ethereum voor de 2e helft van 2019 | CryptoProfile - Rating the Bench

 38. Pingback: Marktupdate (22 augustus): Bitcoin zakt langzaam terug - Dutch Crypto Talk

 39. Pingback: Marktupdate (22 augustus): Bitcoin zakt langzaam terug – News Domain | Cryptocoin Start

 40. Pingback: Prijsverwachting Monero voor de 2e helft van 2019 | CryptoProfile - Rating the Bench

 41. Pingback: Marktupdate (28 november): De Weg Omhoog Ingezet? – News Domain | Cryptocoin Start

 42. Pingback: Stellar prijsverwachting 2020 – Wat kunnen we verwachten? – News Domain | Cryptocoin Start

 43. Pingback: BNB prijsverwachting 2020 – Wat kunnen we verwachten? – News Domain | Cryptocoin Start

 44. Pingback: Cryptomarkt wacht volgende grote move af – News Domain | Cryptocoin Start

 45. Pingback: Cryptomarkt en een nieuwe opwaartse run, 300 miljard grens doorbroken – News Domain | Cryptocoin Start

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht