Bitvavo Review – Betrouwbaarheid, aanbod en ervaringen

Bitvavo is een van de nieuwere cryptovaluta aanbieders op de Nederlandse markt. Het Amsterdamse bedrijf wil het voor nieuwe crypto investeerders makkelijk maken om verschillende cryptovaluta’s te kopen en veilig op te slaan. Het draait bij deze website dus om eenvoud. In deze Bitvavo Review leggen we je alles uit over Bitvavo en geven we antwoord op de vraag of wij denken dat Bitvavo betrouwbaar is, wat de kosten zijn bij de aankoop van cryptovaluta, hoe veilig Bitvavo is en wat de ervaringen van gebruikers van de site zijn.

Welke cryptovaluta kun je kopen bij Bitvavo?

De volgende digitale munten kun je bij Bitvavo rechtstreeks via iDeal kopen. Je kunt op de naam van de coin klikken om er meer informatie over te krijgen.

 

– Mocht je een rekening willen openen en een van deze cryptocurrencies willen kopen op Bitvavo, klik dan hier. –

Het fijne van de site is dat je dus meerdere coins op 1 plek kunt beheren. Er wordt vaak gesproken over een zogeheten crypto ‘portfolio’ en het is goed om te zien dat er nu een Nederlandse site is waarop het heel makkelijk is om een gevarieerd portfolio aan te maken.

Veiligheid

Bitvavo zet hoog in op veiligheid en betrouwbaarheid. Wij zullen hieronder de veiligheidsmaatregelen bespreken die Bitvavo zelf inzet en ook diegene die je zelf kunt gebruiken.

2FA

Je kunt bij Bitvavo gebruik maken twee-factor authenticatie. Zo kun je bijvoorbeeld je telefoon koppelen aan je Bitvavo account en zul je alleen in kunnen loggen als je ook je telefoon bij de hand hebt. Zelfs als er dus iemand met jouw wachtwoord vandoor gaat, zal hij of zij niet in kunnen loggen.

E-mail bevestiging bij verzenden en bij loginpogingen vanuit onbekende apparaten en locaties

Bij inlogpogingen vanuit onbekende apparaten of locaties zal er altijd bevestigd moeten worden via het bekende email adres. Ditzelfde geldt bij het verzenden van cryptovaluta naar een onbekend adres. Dit zal ook bevestigd moeten worden via het bekende email adres.

Stichting Bitvavo Payments

Alle tegoeden en liquide middelen van klanten worden ondergebracht bij een derde partij: stichting Bitvavo payments. Dit zorgt ervoor dat de tegoeden van klanten als het ware worden losgetrokken van Bitvavo B.V. In het geval van een faillissement van Bitvavo kunnen schuldeisers dus geen beslag leggen op klant tegoeden. Dit geeft ons in ieder geval een betrouwbaar gevoel

Bunq bank

Alle tegoeden staan in Nederland opgeslagen bij Bunq Bank. Zowel deze bank als Bitvavo moeten voldoen aan richtlijnen vanuit de Europese Unie.

Cold storage

Het overgrote merendeel van alle digitale valuta die op Bitvavo staat wordt ‘koud’ opgeslagen. Deze manier van opslaan (cold storage) is een bekend fenomeen waar bijvoorbeeld ook Coinbase gebruik van maakt. Cold storage wil zeggen dat wallets offline op apparaten worden geïnstalleerd die niet verbonden zijn met het internet. Hierdoor wordt het risico op eventuele hacks geëlimineerd.

ID-plicht en bankrekening verificatie

Alle aanbieders van crypto valuta in Nederland zijn bij wet verplicht een kopie van een identiteitsbewijs te bezitten van klanten met een account waarin meer dan 2500€ omgaat. Je dient in dit geval een kopie van je paspoort of ID-kaart aan te leveren.

Ook de bankrekening die u gebruikt om tegoeden vanuit Bitvavo naar uzelf te sturen zult u moeten verifiëren en ook dit is bij wet verplicht.

Deze beide processen verlopen overigens zeer vlot maar het is wel belangrijk om je dit te realiseren.

Betalingsmogelijkheden

In Nederland is iDeal een onmisbaar fenomeen en dus is het goed om te zien dat er steeds meer crypto aanbieders iDeal accepteren als betaalmiddel. Iedereen is bekend met iDeal en dus kun je op deze manier razendsnel euro’s op je Bitvavo rekening zetten. Hierbij worden er geen transactiekosten gerekend.

Het minimumbedrag wat je per keer kunt overmaken met iDeal is 1€ en het maximumbedrag is 10.000€. Als je meer geld wilt overmaken kun je dat ook met een normale bank overschrijving doen.

Kosten

Voor het storten van euro’s en cryptovaluta worden geen kosten gerekend. Voor het opnemen van euro’s betaal je ook niks. Voor het opnemen van cryptovaluta betaal je uiteraard wel en deze kosten verschillen per digitale munt. Voor de meeste munten betaal je een fee van 2.5% en voor de aan en verkoop van Bitcoin betaal je 1.5%.

Mobiele bruikbaarheid

Bitvavo heeft (nog) geen mobiele applicatie. Echter is de website wel prima geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Voor een optimale gebruikservaring raden we je echter wel aan om gebruik te maken van de desktop versie van de website.

Nadelen

Het is natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn als we het hebben over dit Amsterdamse bedrijf.

Je hebt niet je crypto volledig in eigen beheer

Ondanks dat je cryptovaluta veilig wordt opgeslagen is het toch niet zo dat ze volledig in jouw beheer zijn en dat is natuurlijk wel een van de redenen waarom crypto zo populair is. Eigenlijk kun je Bitvavo goed zien als een soort bank die jouw crypto voor je opslaat. Het blijft hiermee wel een centraal mikpunt voor eventuele hackers en criminelen. De veiligste manier van opslag is nog steeds het gebruik van een eigen wallet en in het bijzonder een hardware wallet.

Niet de meest recente en scherpe prijzen, handel niet goed mogelijk

Ondanks dat de prijzen op Bitvavo scherp zijn, zijn deze toch niet helemaal actueel en delven ze het onderspit als we ze vergelijken met die van een exchange. Als je echt wilt gaan handelen dan zijn ook de fee’s te hoog. Kijken we naar bijvoorbeeld naar onze favoriete exchange, Binance, dan zie je dat de trade-fee daar op slechts 0,1% ligt.

Cooldown periode van 72 uur

Er wordt gebruik gemaakt van een zogeheten ‘cooldown periode’ voordat u digitale valuta naar uw rekening kunt sturen. Als je een nieuwe rekening hebt geopend kun je hier in de eerste 72 uur geen geld naartoe sturen. Dit wordt gedaan om eventuele fraude tegen te gaan. Dit is op zich natuurlijk een goed streven maar 72 uur is wel een erg lange cooldown tijd. Zeker in de razendsnelle cryptowereld is het niet echt klantvriendelijk om maar liefst 72 uur te moeten wachten.

Onze conclusie van deze Bitvavo Review

Wij zijn erg te spreken over Bitvavo. Het bedrijf laat een betrouwbare indruk achter en de mogelijkheid om meerdere cryptomunten op 1 plek veilig op te slaan is zeer interessant. De aanbieder wil uitblinken in gemak en daar slaagt het naar onze mening uitstekend in.

Bitvavo ervaringen

Wij zijn natuurlijk niet de enige mensen met een mening over dit bedrijf. Op de bekende website trustpilot staan vooralsnog 33 uitgebreide Bitvavo ervaringen. We raden je aan om deze eens door te nemen om een nog completer beeld te krijgen van dit bedrijf. Hier zul je ook zien dat de klantenservice en een goede klantervaring hoog in het vaandel staan bij Bitvavo. Op eventuele klachten wordt namelijk vrij snel een helder antwoord gegeven. Dit versterkt ons vertrouwen in het bedrijf aanzienlijk.

Jouw ervaring?

We zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar de mening van de lezers van deze website. Schrijf vooral in de comments wat jullie goed of slecht vinden of vonden aan Bitvavo!

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *