Bytecoin toegevoegd aan Binance, koers schiet met 160% omhoog

Goed nieuws voor investeerders in en volgers van Bytecoin. Vandaag werd de coin namelijk toegevoegd aan een van de grooste crypto exchanges ter wereld, Binance. Dat dit goed nieuws bleek voor Bytecoin bleek nogal een understatement, de waarde van 1 BCN ligt momenteel namelijk 162% hoger vergeleken met gisteren. Hiermee staat Bytecoin meteen in de top 15 op coinmarketcap.

De toevoeging werd vanmorgen live gezet en openbaar gemaakt door Binance. In de uren die daarop volgden spoot de koers werkelijk omhoog.

bytecoin prijs stijging

In deze opmerkelijke grafiek is te zien dat inmiddels de All Time High waarden vanuit de periode begin januari zijn gepasseerd

Wat is Bytecoin?

Bytecoin is een digitaal betaalmiddel, in die zin dus een klassieke cryptocurrency. Bytecoin richt zich vooral op privacy en wil dus transacties zoveel mogelijk privé houden. Het is hierdoor een privacy coin, vergelijkbaar met bijvoorbeeld DashVerge of Zcash.

Bytecoin was een van de eerste privacy coins en maakt gebruik van privacy technologie genaamd cryptonote.

Waarom gaat de prijs omhoog door deze ‘listing’?

Binance is doorgaans de grootste exchange ter wereld als wordt gekeken naar het handelsvolume. Bytecoin is hiermee dus voor een enorm publiek te verhandelen. Daarnaast geeft het ook een stukje legitimiteit aan een project. Binance is volgens velen de beste exchange op crypto gebied en dus is het een gunstig teken voor een cryptoproject als hun coin hieraan wordt toegevoegd.

Het is logisch dat dit wordt geïnterpreteerd als een positief signaal, er is immers voor (veel) meer mensen een nieuwe mogelijkheid om te kunnen gaan handelen in BCN. Tegelijkertijd is het wel een erg extreme stijging naar onze mening en het geeft maar weer eens aan wat voor een knotsgekke wereld de cryptomarkt is.

De kans op een stevige daling na deze plotselinge en gigantische toename is aanzienlijk maar desalniettemin zal de winst nog steeds erg fors zijn.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht