Waar kun je Cardano kopen? En wat is de beste Cardano wallet?

Cardano (ADA) is een interessant blockchain project dat zich focust op smart contracts. Maar waar kun je Cardano kopen? En wat is de beste Cardano wallet? Je wilt natuurlijk wel dat je ADA veilig staat opgeslagen. Wij leggen je in dit artikel alles hierover uit.

Als je meer wilt weten over wat Cardano precies is dan kun je dit artikel raadplegen. Wij hebben ook onze mening over de prijs in 2018 uitgesproken.

Waar kun je Cardano kopen? En hoe werkt dit?

Cardano is in Nederland zeer eenvoudig te koop via Bitvavo. Dit is een betrouwbare Nederlandse aanbieder van cryptomunten en je kunt hier heel simpel met iDeal Cardano kopen. Je Cardano staat vervolgens ‘cold’ opgeslagen bij Bitvavo. Dit wil zeggen dat ze niet online staan en zo wordt dus het risico op hacks geëlimineerd.

Mocht je écht de beste prijs willen als je Cardano gaat kopen en je wilt er ook nog eens in handelen dan ben je beter uit op een exchange. Wij hebben zelf hele goede ervaringen met de relatief nieuwe exchange Binance.

Het nadeel van deze (en de meeste andere) exchange is wel dat je er niet met euro’s terecht kan. Je kunt er alleen Cardano kopen met bijvoorbeeld Bitcoin of Ether (ethereum). Wil je zo snel mogelijk liquide middelen op Binance hebben dan kun je gebruik maken van Coinbase, hier zet je snel euro’s om in crypto en kun je (via de gebruiksvriendelijke applicatie) snel crypto (zoals BTC, ETH of LTC) naar Binance versturen.

Hier ruil je ze vervolgens om voor Cardano. Als je precies wilt weten hoe je dit doet kun je onze aparte handleiding daarvoor raadplegen.

Wat is de beste Cardano wallet?

Het liefst heb je je nieuwe ADA munten natuurlijk in eigen beheer. Het is alom bekend dat je je coins niet op een exchange zoals Binance moet laten staan. Dit is namelijk een centraal doelwit voor hackers. Gebruik exchanges alleen om op te handelen, niet voor opslag.beste cardano ada walletDe keuze aan wallets is bij Cardano niet bepaald reuze maar dat maakt niet uit. Het team heeft namelijk een eigen wallet gereleased, de zogeheten Daedalus wallet. Dit is een mooi stukje software dat erg gebruiksvriendelijk is en waar je dus heel eenvoudig je gekochte ADA in kunt bewaren.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *