Door Mayweather gepromote Centra Tech (CTR) ICO aangeklaagd wegens fraude

De ICO Centra Tech, onder meer bekend doordat het gepromoot werd door Floyd Mayweather en DJ Khaled, is door de Amerikaanse SEC aangeklaagd wegens fraude. De oprichters van Centra Tech zijn recentelijk afzonderlijk opgepakt en gearresteerd. Dit is te lezen in een statement op de website van de SEC.

De oprichters Sohrab Sharma en Robert Farkas hebben met de ICO 32 miljoen dollar opgehaald, geld dat gebruikt zou worden voor de ontwikkeling van financiële producten zoals bijvoorbeeld een Centra Tech crypto creditcard. Deze zou zelfs in samenwerking met Visa en Mastercard ontwikkeld worden. Deze bedrijven hebben echter aangegeven geen enkele relatie te hebben met Centra Tech.

Daarnaast zijn er ook de website van CTR nog wel wat interessante praktijken waar te nemen. Zo werd de CEO omschreven als Michael Edwards, iemand die een master in business administration zou hebben behaald op Harvard. Verder staat er een hele biografie bij, waarin staat op welke manier Edwards in de bancaire sector carrière heeft gemaakt. Klein detail: Michael Edwards bestaat helemaal niet en is dus gewoon verzonnen door het CTR team.

Al met al dus genoeg reden voor de SEC om de ICO aan te klagen wegens fraude.

Promotie door celebrities

CTR heeft meerdere keren beroemdheden betaald om hun ICO te promoten. Zo ook Floyd Mayweather, die toch niet bepaald om geld verlegen zit zou je zeggen. Toch poste de bokser een tweet waarin hij de uitspraak: ‘get yours before they sell out’ bijzette.

Ook DJ Khaled werd ‘ingehuurd’ en ook hij poste op social media soortgelijke marketing teksten.

Binance waarschuwt voor CTR

Vooralsnog is CTR gewoon te koop op Binance, een van de grootste exchanges ter wereld. Het Binance team heeft echter wel gewaarschuwd voor de praktijken die zich afspelen rondom CTR en het ligt in de lijn der verwachtingen dat de coin op korte termijn zal worden verwijderd van Binance.

Ook de prijs van CTR heeft logischerwijs de gevolgen van de aanklacht gevoeld. Vlak na het bekend worden van het nieuws tankte de prijs van Centra Tech gigantisch en verloor het zelfs een kleine 70% van zijn waarde in enkele uren. Voor de meest actuele prijs kun je hier kijken.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht