De ongekende opmars van Chainlink

Het zal vrijwel niemand ongaan zijn: Chainlink is on fire en niet zo’n beetje ook. Over de afgelopen maanden is de koers van LINK enorm gestegen. Dit lijkt zelfs weer even op de ongekende tijden die we in de periode 2017-2018 hebben beleefd, toen altcoins in luttele maanden soms tot wel 10 keer over de kop gingen.

In deze post willen we je wat meer uitleggen over deze stijging, hoe komt het nou dat sommige coins op bepaalde momenten ‘uitverkoren’ lijken terwijl het gros van de markt de afgelopen weken bij lange na niet zo hard gestegen is.

Mocht je overigens wat meer willen weten over deze coin dan kun je naar deze post over onze prijsverwachting voor Chainlink gaan of deze post over wat Chainlink nou eigenlijk precies is.

Wat is er gebeurd?

In onderstaande grafiek is meteen zichtbaar wat er gebeurd is. Een werkelijk gigantische stijging van de prijs van LINK. Aan het begin van het jaar zat 1 coin nog op iets meer dan een dollar, gisteren oversteeg de prijs zelfs korte tijd de 18 dollar. Bizar!

In onze vorige post over Chainlink (daterend van 4 augustus) gaven we nog aan dat de verwachting bij meerdere analisten was dat we na een definitieve doorbraak van de 10 dollar grens wel eens veel verder omhoog zouden kunnen gaan kijken.

Dit lijkt dus inderdaad het geval geweest. Sterker nog, er is nauwelijks sprake geweest van enige terugslag en dat is toch wel opmerkelijk te noemen. Het momentum is op dit moment huge.

chainlink stijging 20 dollar

Stijging na stijging na stijging. Waar gaat dit eindigen?

Hoe kan het dat nou juist Chainlink zo hard stijgt?

De vraag in dit soort gevallen is vaak hoe het nou kan dat juist een specifieke coin zo hard stijgt. De rest van de markt zit de afgelopen dagen relatief rustig te wachten maar dit project knalt in enkele dagen met maar liefst 70% vooruit. Ongehoord.

Het antwoord op deze vraag is simpelweg: momentum. Het sneeuwbal-effect is zeker in de crypto wereld niet te onderschatten. Een prijsstijging leidt tot meer interesse, meer interesse leidt in de cryptowereld nog steeds tot meer vraag en zo blijft de prijs stijgen.

Dit is natuurlijk tot een bepaalde hoogte het geval. Een omgekeerd sneeuwbal-effect kan ook plaats vinden. In dat geval leidt een afname in prijs tot minder vraag en interesse.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht