Wat is Chainlink en wat is de beste Chainlink wallet?

Chainlink is al enige tijd een zeer interessante coin. Wij vonden het dan ook de hoogste tijd om eens even diep in de Chainlink materie te gaan duiken om alles te weten te komen over wat deze coin precies doet en wat de beste manier is op ‘em op te slaan.

Wat is Chainlink?

Het is een platform dat ervoor wil zorgen dat smart contracts voor iedereen beschikbaar zijn. Het project gelooft dus heel erg in smart contracts, zoals zo velen omdat het een groot gedeelte van bepaalde simpele taken van de mens kan gaan overnemen.

Waar ze echter een tekortkoming zien is in de onderlingen communicatie tussen smart contracts (blockchain) en externe systemen.

Ze willen deze 2 partijen dus met elkaar verbinden door de blockchain toegang te geven tot bestaande systemen, zoals API’s, bankgegevens, data feeds en allerhande andere data. Dit gaat ervoor zorgen dat externe systemen, zoals bijvoorbeeld banken, wel gebruik kunnen gaan maken van blockchain technologie (smart contracts) maar hiervoor hoeven ze in principe geen nieuwe systemen te ontwikkelen.

De onderliggende coin (LINK) is in dit systeem de valuta waarmee externe partijen als het ware betalen voor het gebruiken van de blockchain.

Wat is de beste Chainlink wallet?

Het liefst sla je je coins niet op bij een exchange. De tijd van flinke exchangehacks lijkt de laatste jaren wel enigszins voorbij, exchanges hebben hun zaakjes goed op orde. Dan nog wil je het liefst gewoon je coins in jóuw bezit hebben.

Staan ze op een exchange dan ben je nog steeds afhankelijk. Zo’n partij kan namelijk een capaciteitsprobleem hebben waardoor de website het ineens niet doet als de cryptoprijzen scherp dalen of stijgen. Dit is al zo vaak voor gekomen, zelfs bij de grote spelers als Binance en Coinbase.

Daarnaast kan een exchange ook te maken krijgen met invloeden van buitenaf. Hoe jammer het ook is, er zijn wel degelijk nog steeds hackers actief die het gemunt hebben op crypto exchanges. Als veiligheid voorop staat kun je er beter voor kiezen je coins gewoon in je eigen beheer te hebben.

Je wilt dus een eigen Chainlink wallet. Gelukkig is dat met Chainlink heel makkelijk. Het is namelijk een ERC20 token, dat wil zeggen dat het op vrijwel elke Ethereum wallet past. Wij zijn zelf heel erg te spreken over de Exodus wallet. Dit is een wallet die voor veel grote en bekende coins werkt en dus ook voor Chainlink.

Het heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface en ook nog eens een desktop en mobiele app. Beter kan niet.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals LINK?

We hebben het in deze post niet gehad over waar je Chainlink kan kopen. Wij zijn zelf heel er tevreden over Bitvavo. Deze partij bied je de mogelijkheid om zeer goedkoop te kopen, verkopen en te handelen in allerhande cryptovaluta, waaronder LINK.

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht