Coinbase is 8 miljard dollar waard, aldus Coinbase

Dat het niet slecht gaat met Coinbase moge wel duidelijk zijn. Het bedrijf is waarschijnlijk wereldwijd gezien voor veel mensen het eerste ‘instappunt’ als het aankomt op cryptovaluta. Vanuit ingewijden blijkt nu dat Coinbase zichzelf taxeert op een slordige 8 miljard dollar. Een vervijfvoudiging vergeleken met slechts enkele maanden geleden.

Coinbase gaf bij het aankopen van crypto startup Earn.com aan dat het zichzelf taxeert op zo’n 8 miljard dollar. Het bedrijf bood tijdens de overname aandelen in Coinbase aan en dus werd bekend hoe de exchange zichzelf inschaalt. Dit alles staat te lezen in een artikel op recode.net. Of earn.com ook daadwerkelijk voor deze waarde aan aandelen heeft gekregen is onbekend. Coinbase was in ieder geval volgens Recode.net niet beschikbaar voor commentaar.

Drukte bij Coinbase

Vooral tijdens de cryptogekte van de maanden december-januari 2017/18 was er sprake van gigantische drukte bij Coinbase. In het artikel dat we destijds schreven gaven we al aan dat er op het hoogtepunt 100.000 nieuwe accounts per dag werden aangemaakt. Ook was de Coinbase app enige tijd de nummer 1 app in de Apple App Store.

Tel bij deze gekte de relatief hoge fees die het bedrijf hanteert op en je hebt een recept voor waanzinnige groei. Coinbase heeft in 2017 zelfs meer dan 1 miljard euro aan winst genoteerd.

Het is overigens nog steeds wachten op een aankondiging omtrent nieuwe coins op het Coinbase platform. Hierover gaan al maanden geruchten maar vooralsnog is het aanbod op Coinbase nog steeds relatief beperkt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht