26 mei 2020

CEO Lightning: Coinbase bezig met lightning

De CEO en mede-oprichter van Lightning Labs, Elizabeth Stark, werd geïnterviewd door Bloomberg. Lightning Labs is bezig met het sneller en goedkoper maken van transacties op de blockchain. In het interessante interview geeft de vrouw aan hoe het er voor staat met de techniek. Klein tipje van de sluier: een Coinbase developer werkt samen met Lightning. Dat belooft (hopelijk) veel goeds.

Trage transacties en met name hoge kosten zijn al tijden een doorn in het oog van de Bitcoincommunity. Het staat ook de groei van Bitcoin enigszins in de weg, aangezien het momenteel amper gebruikt wordt als betaalmiddel. Onlangs kondigde Steam bijvoorbeeld nog aan dat het Bitcoin schrapt als betaaloptie.

Lightning Labs is al een tijdje bezig met het implementeren van hun software. Deze maakt het maken van transacties veel sneller en goedkoper. Hoe lightning precies werkt is heel goed uitgelegd in deze video.

In het interview gaat de vrouw niet echt in op de vraag wanneer Lightning echt klaar is om ‘live’ te gaan op de Bitcoin blockchain. De verwachting is dat in 2018 zal gebeuren, maar zo’n operatie heeft natuurlijk wel enorme implicaties. Het is in ieder geval goed om te horen dat er vanuit diverse exchanges developers meewerken aan het implementeren van Lightning. Zo is er in ieder geval een developer van Coinbase die er mee bezig is, zo geeft ze aan.

Hopelijk wordt op korte termijn duidelijk wanneer Lightning zijn opwachting gaat maken.

Het interview met de CEO is hier te bekijken:

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange