Coinbase aangeklaagd om het Bitcoin Cash fiasco

Coinbase, waarschijnlijk wereldwijd de grootste en bekendste aanbieder van cryptovaluta wordt aangeklaagd voor hoe het de lancering van Bitcoin Cash heeft aangepakt. Dit is te lezen in een openbaar document van de rechtbank in Californië.

Wat gebeurde er in de periode van 19-21 december vorig jaar?

Geheel verrassend voegde Coinbase dus Bitcoin Cash toe aan haar assortiment. Nu was dat opzich zelf al heel opmerkelijk, Bcash is namelijk niet een van de meest populaire coins en de community heeft nooit gevraagd om ‘Bcash’ op Coinbase. Veel mensen in de crypto wereld zien Bcash als een scam, wij hebben zelfs een heel artikel geschreven over waarom wij denken dat Bcash de massa misleidt.

Het pijnpunt zit er bij de toevoeging aan het Coinbase assortiment aan dat er in de periode voor de introductie zijn werknemers (en wie weet wie nog meer) had getipt over de introductie van Bcash op Coinbase. Nadat de toevoeging bekend werd gemaakt ging de handel in Bcash eigenlijk vrijwel direct open. Hierdoor hadden de mensen met inside informatie dus het voordeel er snel bij te kunnen zijn en op die manier (via enorme buy orders) ook nog eens de liquiditeit van Bcash te verdunnen en daarmee de prijs enorm op te drijven.

In de uren na de launch op Coinbase was 1 BCH ineens (korte tijd weliswaar) $9000 waard. Dit alles duidt er sterk op dat er met inside informatie is gehandeld en dat is natuurlijk verboden. Coinbase kwam zelf een dag later al met het volgende statement naar buiten :

“Given the price increase in the hours leading up the announcement, we will be conducting an investigation into this matter. If we find evidence of any employee or contractor violating our policies — directly or indirectly — I will not hesitate to terminate the employee immediately and take appropriate legal action.”

Tot op heden is hier echter niets over naar buiten gekomen en dit heeft er vermoedelijk voor gezorgd dat de gang naar de rechtbank is ingezet. Of Coinbase in de verdediging gaat is nog niet bekend maar het is wel zeer interessant om in de gaten te houden wat hier uit gaat komen. Het lijkt er sterk op te wijzen dat Coinbase hier fout zit en dat ze dus op wat voor manier dan ook een schadevergoedingen moeten gaan betalen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht