Coinbase CTO: Crypto userbase kan nog met een factor 60 groeien

De CTO (Chief Technology Officer) van Coinbase kwam onlangs met een wel heel interessante vergelijking op de proppen. Door wat onderzoeken uit te lichten kwam de topfunctionaris tot de conclusie dat het aantal cryptobezitters zeker nog wel met een factor 60 zou kunnen groeien.

In onderstaande tweet legt Balaji S. Srinivasan uit dat minder dan 1% van de wereldbevolking cryptovaluta in zijn bezit heeft. Tegelijkertijd hebben maar liefst 63% van de volwassen mensen op de aardkloot een smartphone tot hun beschikking. ‘Logische’ conclusie: het aantal bezitters van crypto kan nog wel even doorgroeien, volgens Srinivasan met een factor 60.

Los van de discussie over de cijfers (volgens vele reacties op deze tweet zijn deze niet bepaald accuraat) snappen wij niet helemaal waar deze vergelijking vandaan komt en waarom deze hout zou moeten snijden.

Uiteraard heeft de crypto markt nog ruimte voor (enorme) groei, maar wij zien niet bepaald in waarom het wereldwijde smartphonebezit in die zin een goed ijkpunt zou moeten zijn. We hopen desalniettemin mee met de beste man, en we zullen dan ook geen ‘nee’ zeggen tegen een verzestigvoudiging van het aantal crypto bezitters.

Tegelijkertijd zien we de laatste tijd toch nog steeds veel van dit soort statements. Daarmee is ook meteen de logica hierachter verklaard. Dit zijn nou eenmaal bedrijven die er enorm veel baat bij hebben dat de cryptomarkt groeit en er is hen dus veel aan gelegen om mensen er te van overtuigen dat crypto de toekomst heeft.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht