Coinbase gooit coin-toevoeg-systeem op de schop

Het is een van de zaken waar het meest naar uit wordt gekeken door de crypto-community: nieuwe coins op Coinbase. Hoevaak is in de afgelopen maanden niet de vraag gesteld: wanneer komt Ripple/Stellar/EOS/Monero etc. naar Coinbase? Nu wordt daar nog niet meteen antwoord op gegeven maar toch is er wel een belangrijke wijziging doorgevoerd in het beleid dat Coinbase hanteert als het aankomt op het toevoegen van nieuwe coins.

Dit geeft het bedrijf uit San Francisco aan in een blogpost op haar eigen website. Het komt er in het kort op neer dat coins gaan worden toegevoegd op basis van lokale wetgeving, dit geeft Coinbase flexibiliteit maar het zorgt er ook voor dat de kans bestaat dat bepaalde coins alleen in bepaalde landen verkrijgbaar zullen gaan zijn op Coinbase. Het aanvragen van een ‘listing’ gebeurt vanaf nu met een soort inschrijfformulier en Coinbase heeft het beoordelen van zon listings-aanvraag zoveel mogelijk gestandaardiseerd.

Vooralsnog wordt er geen prijskaartje gehangen aan het listen van nieuwe coins maar de kans is wel aanwezig dat de website een zogeheten listing-fee zal gaan introduceren. Bedrijven als Binance doen dit al geruime tijd.

Het Amerikaanse bedrijf doet er in ieder geval alles aan om op een zo kort mogelijke termijn nieuwe coins toe te voegen aan het platform.

coinbase nieuwe coins

Wordt dit rijtje op korte termijn aangevuld met nieuwe cryptomunten? Het heeft er alle schijn van.

Coinbase:

“One of our top customer requests is to add support for these new assets, and we have been determining how to do this in a secure and compliant way for those assets meeting our standards.

Today we’re announcing a new process that will allow us to rapidly list most digital assets that are compliant with local law, by satisfying listing requests in a jurisdiction-by-jurisdiction manner.”

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht