Coinbase introduceert Coinbase Commerce

Coinbase heeft Coinbase Commerce aangekondigd. Dit is een stukje software waarmee verkopers heel makkelijk, via Coinbase, cryptovaluta (vooralsnog BTC, BCH, ETH & LTC) als betaalmiddel kunnen accepteren. Coinbase legt in een blogpost uit hoe Coinbase Commerce precies werkt. Wij denken dat het goed vergelijkbaar is met iets als ‘pay with paypal’, maar dan voor digitale valuta.

Coinbase Commerce gebruikers krijgen hierbij de beschikking over een online wallet in de vorm van een dashboard. In onderstaande screenshots, die gedeeld zijn in de blogpost, krijg je een indruk van hoe het geheel eruit moet zijn en moet werken.

coinbase commerce

Commerce klanten kunnen producten toevoegen en de afrekening vindt plaats in een scherm zoals bovenstaande

Vervolgens is het voor de gebruiker makkelijk bij te houden wat er verkocht is en wat de balansen van zijn cryptovaluta zijn. Dit gebeurt in het dashboard.

coinbase commerce 2

Gebruikers van Coinbase Commerce krijgen een dashboard

Dit wakkert natuurlijk ook meteen weer de vraag aan naar wat de volgende currencies zijn die gaan worden toegevoegd aan het Coinbase assortiment. De laatste cryptomunt die werd toegevoegd aan Coinbase was Bitcoin Cash en dit ging niet bepaald onopgemerkt voorbij.

Hoe dan ook is Coinbase Commerce een initatief met een veel potentie. Het lijkt ons dat het hierdoor een stuk makkelijker wordt voor online verkopers om crypto als betaalmiddel te accepteren en dat is alleen maar goed voor de algemene crypto adoptie.

Shopify

In de blogpost kondigt Coinbase meteen aan dat Shopify, een van ‘s-werelds grootste e-commerce platformen, het nu al mogelijk maakt om te betalen via Coinbase Commerce. Shopify heeft een half miljoen klanten (oftewel websites met een online shop) onder haar hoede dus dat is meteen een grote stap voor Coinbase Commerce.

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht