Coinbase introduceert de Coinbase Card

Coinbase heeft gisteren de Coinbase Card geïntroduceerd. Dit is een fysieke kaart die het mogelijk maakt om te betalen met de tegoeden die op je Coinbase wallets staan. De kaart was al beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk maar wordt nu ook nog in 6 andere landen gereleased.

Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italie, Ierland en dus Nederland zijn de volgende landen die van deze dienst gebruik kunnen maken. Door de kaart aan te vragen moet je gebruik maken van een applicatie en dus van de fysieke kaart. De app zorgt ervoor dat de kaart netjes wordt gesynchroniseerd met de tegoeden die in je Coinbase wallets staan.

Je betaalt dus straks met die tegoeden, die overigens wel worden omgerekend naar normaal geld. Je maakt dus geen Litecoin, Ethereum of Bitcoin over als je in de winkel betaald met je Coinbase card maar veel scheelt het in principe niet.

Dit soort kaarten zijn overigens niet nieuw maar dus wel (relatief) voor Coinbase. Het bedrijf is veruit de grootste speler op de cryptomarkt als het aankomt op een zogeheten ‘gateway’ voor mensen die beginnen met het kopen van crypto. Coinbase heeft dit inmiddels zo eenvoudig gemaakt dat ze hier ook een enorme voorsprong mee hebben opgebouwd.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht