Coinbase op weg naar SEC registratie, nieuwe coins aanstaande?

Coinbase, veruit de bekendste en waarschijnlijk ook wel de machtigste speler als het aankomt op het aan en verkopen van crypto, is bezig met het slaan van een belangrijke slag. In een blogpost geeft het Coinbase team namelijk aan dat het in een vergevorderd stadium zit als het aankomt op een officiële SEC registratie als (onder andere) ‘broker-dealer’. Dit komt erop neer dat Coinbase hiermee coins zou mogen verhandelen die de SEC ziet als ‘securities’ (effecten).

In de praktijk komt dit erop neer dat Coinbase, als het inderdaad officieel erkend gaat worden als een ‘effecten handelaar’ door de SEC (Amerikaanse toezichthouder), vrij eenvoudig haar platform kan uitbreiden met allerlei andere coins. Dit zou voor de cryptomarkt in zijn algemeen een goede stap zijn, want vooralsnog is het voor veel mensen nog steeds erg onhandig om cryptocoins te kopen, al helemaal als deze alleen maar op exchanges te koop zijn.

Coinbase heeft het hele aankoop en registratie proces ontzettend efficiënt ingericht. De prijzen van cryptocoins bij Coinbase zijn weliswaar niet zo scherp als op een exchange maar je krijgt er wel een hoop gebruiksgemak voor terug.

In Nederland zijn er inmiddels meerdere spelers waar je wel degelijk eenvoudig met euro’s crypto kunt kopen (denk aan Bitvavo of Litebit) maar internationaal gezien is Coinbase nog steeds toonaangevend als het aankomt op het makkelijk inwisselen van fiat voor crypto.

Er is al tijden een discussie gaande over de status van crypto bij de SEC. Bitcoin wordt vooralsnog niet gezien als een security maar voor vele andere cryptomunten is de SEC nog steeds op zoek naar een goede classificering. Coinbase lijkt alvast de volgende stap te hebben gezet, een move die ze naar alle waarschijnlijkheid een flinke voorsprong gaat opleveren.

Wanneer komen er nieuwe coins op Coinbase?

Dit is de million dollar question en hier wordt dan ook al heel erg lang naar uitgekeken. Sinds het Bitcoin Cash debacle van december 2017 zijn er geen nieuwe coins meer toegevoegd aan Coinbase. Er was in maart van dit jaar even een sterke stroom van geruchten over de toevoeging van Ripple aan Coinbase maar ook dat bleek niet door te gaan.

Ondanks dat het allemaal lang duurt bij Coinbase is de vraag natuurlijk niet of er nieuwe coins op gaan worden gezet maar wanneer. Het zou ons niet verbazen als Coinbase ervoor kiest om in 1 keer een hele rits aan coins toe te voegen, iets wat natuurlijk uitvoerig voorbereid dient te worden en wellicht dat het daarom dan ook nog even op zich laat wachten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht