Coinbase gaat de ERC20 standaard ondersteunen

Coinbase heeft in een blogpost aangegeven de alom bekende ERC20 token-standaard te gaan ondersteunen. Dit maakt de weg vrij voor het toevoegen van meerdere bekende coins die (vooralsnog) gebruik maken van deze standaard.

Vooralsnog geeft Coinbase aan dat het de ‘intentie heeft’ om deze standaard te gaan ondersteunen. Waarschijnlijk wil het bedrijf enorm voorzichtig zijn in haar bewoordingen en uberhaupt met het toevoegen van nieuwe coins. De laatste keer dat een coin werd toegevoegd aan Coinbase en GDAX (het handelsplatform) ging dat niet bepaald zonder slag of stoot. Sterker nog, in navolging van de toevoeging van Bitcoin Cash werd het bedrijf zelfs aangeklaagd omdat er door medewerkers met voorkennis gehandeld zou zijn.

Toch mogen we aannemen dat het op dit moment wel wat meer is dan alleen een intentie en kunnen we er feitelijk wel vanuit gaan dat het over enkele maanden mogelijk is om te handelen in ERC20 tokens. Meerdere grote en bekende cryptoprojecten maken op dit moment gebruik van deze standaard. Denk bijvoorbeeld aan coins als TRX, EOS, VeChain, ICX, OMG, WTC, DRGN en nog veel meer. Wil je wat meer weten over wat de ERC20 standaard precies is, bekijk dan eens dit artikel over ERC20 tokens.

Wel moeten we hierbij aanmerken dat veel van deze coins op den duur zullen overgaan naar een eigen blockchain en dan dus niet meer van de standaard gebruik hoeven te maken. Daarmee is het ook direct nog niet helemaal duidelijk op welke manier Coinbase de tokens gaat ondersteunen. In feite is de lijst die ondersteund kan gaan worden enorm groot, er zijn immers honderden ERC20 tokens die allemaal van dezelfde standaard gebruik maken, dus dat is relatief eenvoudig in te passen.

Toch zal Coinbase hier wel zorgvuldige keuzes in gaan maken en wij verwachten dan ook geen wildgroei aan coins op het platform.

Coinbase is al jaren een van de populairste manieren om geld (euro’s & dollars) eenvoudig om te wisselen voor cryptovaluta. Vooralsnog staan alleen BTC, BCH, LTC en ETH op Coinbase en er wordt al tijden gespeculeerd over eventuele nieuwe coins. Nog maar enkele weken geleden gaf Coinbase nog aan voorlopig géén nieuwe coins toe te gaan voegen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht