Coinbase en WeGift brengen cryptobetalingen naar Uber, Zalando en Bol

Een zeer interessante ontwikkeling vanuit Coinbase en het Britse WeGift, deze twee partijen zijn een samenwerking aangegaan waardoor het mogelijk wordt om met crypto giftcards/tegoedbonnen te kopen. Deze giftcards kunnen vervolgens worden ingezet bij 120 retailers, waaronder Uber, Zalando, Bol.com, Nike en de Bijenkorf.

Het voordeel hiervan is volgens WeGift en Coinbase het feit dat je hiervoor bij Coinbase geen ‘withdrawal fees’ betaalt en ook nog eens een bonus krijgt bovenop de waarde van je giftcard, deze bedraagt in de meeste gevallen on 5%.

Coinbase wegift
Bij de meeste samenwerkende partijen krijg je ook nog eens een bonus, deze bedraagt gemiddeld 5%.

Deze nieuwe Coinbase service komt voorlopig alleen uit in enkele geselecteerde Europese landen en Australië maar de intentie is om dit op relatief korte termijn uit te rollen naar meerdere landen.

Voor ons Nederlanders is dit natuurlijk goed nieuws, want WeGift is onder andere actief in Nederland. Dit betekent namelijk dat je nu (weliswaar met een omweg) met crypto zou kunnen betalen bij onder meer Bol.com, de Bijenkorf, Decathlon, Zalando en Halfords.

De CEO van Coinbase UK heeft het volgende te zeggen over deze samenwerking:

“Making crypto easier to use, trade and spend is a core part of our efforts to improve the customer experience. With the launch of e-gift cards, customers now have the option to spend their crypto balances, realising its value to buy tangible things or experiences.”

Overigens geeft het ook nog maar eens de dominante positie van Coinbase aan. Onlangs kwam nog in het nieuws dat CEO Bryan Armstrong van Coinbase tot de 40 meest invloedrijke personen onder de 40 jaar behoorde, aldus Fortune.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *