Yale University investeert in Crypto fonds

Institutionele investeerders. Het is een term die we al maanden voorbij zien komen in de cryptowereld. Er wordt hiermee gedoeld op grote (financiële) instellingen die zouden moeten gaan investeren in crypto via bijvoorbeeld speciale fondsen. Nu lijkt het erop dat een van de eerste schapen over de dam is: Yale University heeft geïnvesteerd in Paradigm.

Paradigm is een cryptovaluta fonds dat onder meer is gestart door de mede-oprichter van Coinbase Fred Ehrsam. In totaal is er door Paradigm meer dan 400 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Dit alles wordt onder meer gemeld door (financiëel) nieuws-portal Bloomberg. Zij hebben naar alle waarschijnlijkheid gesproken met een bron die de situatie van zeer dichtbij heeft gevolgd.

Het geeft eens te meer aan hoe zeer crypto tegenwoordig serieus genomen wordt. Het is dan ook de verwachting dat de volgende bull run vooral mogelijk gaat worden gemaakt en gestuwd gaat worden door instituten. Tijdens de laatste bull run (die van oktober 2017 – januari 2018) waren het nog vooral doorsnee consumenten die in crypto (en natuurlijk met name Bitcoin) stapten.

Tegelijkertijd is het natuurlijk niet 1 zwaluw die zomer maakt. Het bericht heeft dan ook geen enkele invloed op de actuele Bitcoin prijs. Deze is al enkele weken zeer stabiel en schommelt tussen ruwweg de 6400 en 6600 dollar. Het is lang geleden dat de Bitcoin prijs zich zo lang zo stabiel heeft voortbewogen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht