Yale University investeert in Crypto fonds

Institutionele investeerders. Het is een term die we al maanden voorbij zien komen in de cryptowereld. Er wordt hiermee gedoeld op grote (financiële) instellingen die zouden moeten gaan investeren in crypto via bijvoorbeeld speciale fondsen. Nu lijkt het erop dat een van de eerste schapen over de dam is: Yale University heeft geïnvesteerd in Paradigm.

Paradigm is een cryptovaluta fonds dat onder meer is gestart door de mede-oprichter van Coinbase Fred Ehrsam. In totaal is er door Paradigm meer dan 400 miljoen dollar opgehaald bij investeerders. Dit alles wordt onder meer gemeld door (financiëel) nieuws-portal Bloomberg. Zij hebben naar alle waarschijnlijkheid gesproken met een bron die de situatie van zeer dichtbij heeft gevolgd.

Het geeft eens te meer aan hoe zeer crypto tegenwoordig serieus genomen wordt. Het is dan ook de verwachting dat de volgende bull run vooral mogelijk gaat worden gemaakt en gestuwd gaat worden door instituten. Tijdens de laatste bull run (die van oktober 2017 – januari 2018) waren het nog vooral doorsnee consumenten die in crypto (en natuurlijk met name Bitcoin) stapten.

Tegelijkertijd is het natuurlijk niet 1 zwaluw die zomer maakt. Het bericht heeft dan ook geen enkele invloed op de actuele Bitcoin prijs. Deze is al enkele weken zeer stabiel en schommelt tussen ruwweg de 6400 en 6600 dollar. Het is lang geleden dat de Bitcoin prijs zich zo lang zo stabiel heeft voortbewogen.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

Kopen, verkopen en professioneel handelen op een exchange
Extreem lage transactiekosten (0.25%)

bitvavo
Bitvavo – Het meest complete cryptoplatform van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen en een groot aanbod.

Bitvavo is tegenwoordig niet alleen een platform om crypto op aan te kopen en verkopen maar het is ook een exchange. Je kunt hier dus tegen de allerscherpste tarieven van Nederland handelen in cryptovaluta.

Wil je weten waarom wij denken dat het voor veel mensen fijner is om te handelen op Bitvavo vergeleken met bijvoorbeeld een exchange als Binance? Bekijk dan deze post.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *