700%! Dogecoin rijkt tot in de hemel na aantrekken Gamestop hype

Dogecoin, wie kent hem niet. De cryptocurrency die ooit als een soort grap werd bedacht bestaat nog steeds en vertegenwoordigt al jaren een enorme waarde. Die waarde schoot in de afgelopen dagen echter compleet door het dak, 1 DOGE was vannacht enige tijd maar liefst $0,075 waard, wat op dat moment een stijging van maar liefst 700%(!!) betekende ten opzichte van 24 uur daarvoor.

Nu zijn stevige stijgingen in de crpytowereld natuurlijk geen unicum maar we kunnen ons eerlijk gezegd niet herinneren dat een coin in 1 dag met 700% in waarde toenam. Zelfs voor de cryptomarkt is dit een bizarre happening.

Er zit natuurlijk wel een reden achter. De afgelopen dagen was er sprake van een hype rondom de aandelen van Gamestop. Het zal de meeste van jullie waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat er een ware hype en vervolgens een rel is ontstaan nadat shorters van Gamestop-aandelen eigenlijk een lesje werd geleerd door een groep Redditters.

Wat ze precies hebben gedaan kun je lezen in dit Twitter draadje.

Nadat dit lesje was geleerd en er enorm veel geld verloren bleek te zijn (door toedoen van de Reddit groep), bleken diverse trading platforms het hier niet mee eens te zijn geweest en hebben ze zelfs de handel in Gamestop aandelen stop gezet. Dit werd hun natuurlijk niet in dank afgenomen en als een soort statement voor de ‘vrije handel’ is de focus van de Reddit groep (en inmiddels ook een aanzienlijk deel van de crypto Twitter community) verlegt naar Dogecoin.

Met alle gevolgen van dien.

doge

Een letterlijk ongelovelijke grafiek. Binnen een paar uur is de koers van DOGE met maar liefst 700% omhoog gegaan. Absoluut bizar.

De stijging zal naar alle waarschijnlijkheid geen stand gaan houden. What goes up must come down is in dit geval wel degelijk relevant. Mocht je echter wat DOGE bezitten dan is dit natuurlijk wel een bizarre samenloop van omstandigheden. Het geeft eens te meer aan wat de kracht van een community kan doen.

Geïnteresseerd in het kopen van cryptovaluta?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht