Leidt Dogecoinpump het begin van altcoin seizoen in?

Dogecoin, de alom bekende memecoin gebaseerd op de Shiba Ina hond, zit in een zeer sterke opwaartse trend. Nu is dit opzichzelfstaand niet zo heel bijzonder, het gebeurt immers wel vaker dat een coin flink ‘pumpt’. Feit is echter dat het er historisch gezien op lijkt dat Dogecoin pumps het begin van een bull run aankondigen.

Kijken we naar onderstaande grafiek, dan zien we 3 duidelijke pieken (december, april en september). Die van september is nu gaande, over de afgelopen 7 dagen is Dogecoin met meer dan 100% gestegen.

Dit is alleen de grafiek van het afgelopen jaar maar het is in de Doge Geschiedenis steeds zo geweest dat een pump bij de hondencoin een stevige altcoinsprint inleidde.

dogecoin stijging bitcoin
DOGE in BTC. De 3 pieken zijn duidelijk waarneembaar, volgens deze ‘doge indicator’ staat ons een altcoin seizoen te wachten. Hoeveel waarde we moeten hechten aan deze pump als indicator is natuurlijk de vraag.

Waarom zou een Dogecoin prijs stijging een bull run aankondigen?

Het is bekend dat Dogecoin een project is waar niet meer aan gewerkt wordt. Er is geen enkele ontwikkeling en ook de praktische toepassing van Dogecoin zal (doordat er geen nieuwe features worden geimplenteerd, bugs worden opgelost enzovoorts) hierdoor langzaamaan doodbloeden.

Waarom de coin dan toch stijgt in waarde? Het feit dat Doge nu gekocht wordt zegt wat over het vertrouwen van de markt in cryptovaluta en in een aanstaande periode van hype. Doge wordt gekocht omdat wordt verwacht dat juist deze coin gaat meeliften op de hype, omdat dit in de crypto geschiedenis steeds zo is geweest.

Nu is dat an sich een redelijk opmerkelijke reden om een coin te kopen maar feit is wel dat Doge met meer dan 100% is gestegen ten opzichte van vorige week. Daarnaast is het niet te ontkennen dat Doge altijd een voorloper is geweest als het aankomt op een altcoin cyclus. Juist omdat de Coin geen of nauwelijks waarde vertegenwoordigd is het een soort hype-graadmeter.

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *