Drie keer is scheepsrecht? Verge weer aangevallen?

verge aanval 51%

We kunnen zo langzamerhand wel spreken van een klucht: privacy coin Verge ligt alweer onder vuur nadat er voor de 3e keer in ruim een maand sprake lijkt te zijn van een 51% aanval. Op de Bitcointalk fora kondigt dezelfde user (ocminer) die ook al de eerste 51% aanval ontdekte, aan dat Verge wederom wordt aangevallen.

Eigenlijk is de code na de eerste hack dus nooit op een dusdanige manier gefixt dat toekomstige aanvallen beperkt konden worden. Nu lijkt het er dus alweer op dat een hacker er vandoor gaat met de block rewards.

Niet alleen dat, een 51% aanval kan er ook voor zorgen dat:

– Transacties geblokkeerd worden, doordat ze nooit bevestigd kunnen worden

– Andere miners geen blocks kunnen vinden

– Coins dubbel gespendeerd kunnen worden

Waarde van XVG

Al met al is het eigenlijk behoorlijk verbazingwekkend dat Verge nog niet verder weg gezakt is. Uiteraard is de coin (XVG), net zoals de rest van de markt, nou niet bepaald bezig aan een opmars maar toch overleeft Verge vele stormen. Momenteel houdt de koers zich relatief goed staande rondom de 0.39$.

Wij kunnen op dit moment eigenlijk niemand meer aanraden om Verge te kopen. Het Verge project heeft absoluut potentie maar het team dat erachter zit is dermate incapabel (op meerdere vlakken) dat iedereen die nog geld in Verge heeft zitten zich af moet vragen of het niet tijd is om het zinkende schip te verlaten.

Verge heeft zelf nog geen commentaar gegeven. Op de Reddit fora klaagt 1 user er zelfs over dat posts op het vergecurrency forum over de hack verwijderd zijn.

**update** inmiddels lijkt het erop dat er weinig bewijs is voor de aanval. Het zou dus ook kunnen dat OCminer wat FUD de markt in heeft willen slingeren. **update**

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht