Wat is EOS en hoe werkt EOS?

EOS is een blockchain project dat zich, vergelijkbaar met Ethereum, focust op smart contracts. Wat EOS precies is, wat je er mee kunt en hoe het werkt en waar je EOS koopt? Dat lees je in deze post.

Wat is EOS?

EOS werd opgericht in 2017 en is zoals gezegd een cryptovaluta die zich richt op zogeheten smart contracts. In die zin is het vergelijkbaar met Ethereum, als je wilt weten wat smart contracts zijn raden we je dan ook aan om onze post daarover te lezen.

Waarin EOS zich wil onderscheiden is het aantal transactie per seconde die het netwerk kan verwerken. Dit aantal ligt vele malen hoger dan bij de wat meer traditionele blockchains, zoals Ethereum, Bitcoin of LiteCoin. Daarnaast wil EOS er ook voor zorgen dat de transacties helemaal gratis zijn.

In theorie zouden gedecentraliseerde applicaties dus voor gratis kunnen draaien op het EOS netwerk en is het netwerk ook nog eens voorbereid op de toekomst doordat het een enorme capaciteit heeft.

Proof of Stake

EOS maakt gebruikt van het Proof of Stake principe om transacties te verifiëren. In tegenstelling tot wat er gebeurt bij bijvoorbeeld Bitcoin, miners die simpel gezegd moeilijk sommen oplossen (dit is het stukje work in Proof of Work) om transacties te verifiëren en hiervoor beloond worden met Bitcoin. Bij Proof of Stake zetten mensen een (gedeelte van) hun stake (bezit) in om een transactie verifiëren.

Dit heeft als grootste voordeel dat het veel minder rekenkracht kost, hetgeen niet alleen de hoeveelheid stroom die nodig is voor een transactie drastisch doet afnemen maar ook de transactiekosten.

Ook platformen als Ethereum willen op den duur naar een Proof of Stake systeem toe.

Waar kun je EOS kopen?

EOS is te koop bij het Nederlandse bedrijf Bitvavo. Dit is een betrouwbare website waar je heel eenvoudig met euro’s (via iDeal) cryptovaluta kan kopen.

Wil je echt de meest scherpe prijs en wil je ook gaan handelen in EOS, dan kun je terecht op Binance. Dit is een exchange waarop je allerlei verschillende soorten currencies kunt kopen en verkopen. Binance is een zeer betrouwbare site en heeft een overzichtelijke en ook erg gebruiksvriendelijke interface.

Binance
Binance  – een van de grootste, en wat ons betreft de meest gebruiksvriendelijke exchange

Het aanmeldproces is vooralsnog wel behoorlijk langdradig. De snelste manier om geld op Binance te krijgen is feitelijk (onlogischerwijs) om jezelf aan te melden bij Coinbase. Bij Coinbase koop je heel snel Ether of Litecoin, die je vervolgens makkelijk naar Binance kunt sturen, zodat je het om kan wisselen voor EOS of (bijna) welke andere digitale valuta dan ook. Je kunt dit natuurlijk ook met Bitcoin doen, maar dat is tegenwoordig helaas behoorlijk prijzig en ook nog eens tijdrovend.

Praktische informatie over EOS

-Actuele koers van EOS (EOS) op coinmarketcap-

-De Redditcommunity van EOS-

-Het Twitteraccount van EOS-

-Nieuws op Cryptocoinsnieuws.nl over EOS-

RoubaintoN

Auteur voor cryptocoinsnieuws.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *