Altcoins rennen Bitcoin eruit – ETH leidt de dans

Na een aantal relatief rustige dagen lijkt het nu voor altcoins eindelijk weer eens tijd om te schijnen. De afgelopen weken was het toch vooral Bitcoin dat vooraan stond als het om behaalde winsten ging maar nu lijken een aantal grote altcoins vooruit te lopen op wat misschien gaat komen voor BTC. Vooralsnog loopt echter de Bitcoin dominantie terug en dat is een gunstig teken voor altcoin liefhebbers.

Ethereum

Voor ETH is de 200 dollar grens al tijden een zeer belangrijke. Deze zou je in principe kunnen vergelijken met wat 10.000 dollar doet voor Bitcoin. Hij zorgt in een opwaarts trend voor weerstand en in een neerwaartse trend voor steun.

Het behouden of doorbreken van dit niveau is altijd een indicator geweest van momentum op de markt. Dat is voor Bitcoin zo en voor ETH is dat niet anders.

Deze grens is momenteel doorbroken en dat doet de op een na grootste cryptomunt zichtbaar goed. De kans is volgens de meeste analisten zeer groot dat we op relatief korte termijn weer richting de waardes van februari kunnen gaan kijken. Ten tijde van deze tijdelijke piek was Ethereum ongeveer 270 dollar waard.

Ethereum stijging

Na een zeer diep dal, vlak na het definitief uitbreken van de Corona Crisis, is de weg omhoog overtuigend ingezet. De kans lijkt groot dat we weer richting de relatief hoge waardes van februari kunnen gaan kijken. 

Bitcoin Dominantie

Na enkele weken van zeer sterke ontwikkelingen op het gebied van dominantie is nu voor BTC dus tijd voor een (bescheiden) pas op de plaats. Nu is deze dominantie factor opzich natuurlijk niet heel belangrijk maar een ommekeer in dominantie geeft wel altijd aan dat er wat meer risico wordt genomen op de markt, dat er meer vertrouwen is.

Bitcoin is zeker op de cryptomarkt het enige ‘zekerheidje’. Afstappen van dat zekerheidje en investeren in altcoins is dus een signaal van vertrouwen bij investeerders.

Geinteresseerd in het kopen van cryptovaluta zoals ETH?

bitvavo

Bitvavo – De meest complete Crypto Exchange van Nederland: veilig, gebruiksvriendelijk, iDeal, snel uitbetalen, extreem lage transactiekosten en een groot aanbod.

Verhandel op Crypto Exchange Bitvavo je eerste €1.000 euro zonder transactiekosten

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geïnteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandelt.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht