27 mei 2020

Mogelijke beroving in New York: $1.8 miljoen aan Ethereum gestolen

Onlangs heeft er mogelijk een opmerkelijke beroving plaatsgevonden in New York. Een gewapende overvaller zou hierbij $1.8 miljoen aan Ether, de valuta van het Ethereum project, hebben buitgemaakt.

Op de website van de New Yorkse District Attorney, vergelijkbaar met de officier van jusitie, verscheen een bericht over deze overval. In het bericht is de aanklacht tegen de overvaller tot in detail te lezen.

De verdachte zou de de eigenaar van de Ether met een pistool bedreigd hebben en hem gedwongen hebben zijn sleutels, telefoon en portemonnee te geven. De verdachte is daarna bij het huis van het slachtoffer naar binnen gegaan, gebruik gemaakt van zijn digitale wallet en heeft hieruit $1.8 miljoen aan Ether naar zijn eigen account verstuurd.

“Video surveillance later obtained from the victim’s apartment building showed MEZA using the set of keys stolen from the victim to enter the victim’s apartment and then leave the apartment holding a box believed to contain the victim’s digital wallet. Additional records reveal that soon after obtaining the victim’s digital wallet, the defendant then transferred approximately $1.8 million in Ether to his own personal account.”

Overigens heeft dit incident zich vermoedelijk afgespeeld op 4 november. Inmiddels is Ethereum bijna 2 keer zoveel waard als op dat moment, dus de buit kan nog wel eens twee keer zo groot zijn op het moment dat hier een uitspraak over gedaan wordt.

De openbare aanklager geeft verder nog aan:

“We kunnen er vanuit gaan dat dit soort crypto-diefstallen steeds vaker gaan voorkomen nu de waarde zo snel stijgt”

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geinteresseerd in het kopen van Cryptovaluta?
Maak gratis een account aan bij Bitvavo!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal geen transactiekosten over de eerste €1.000 die je verhandeld.

bitvavo


Nee, dank je
Sluit dit bericht

Secured By miniOrange